Målvikt och hur man når den

Jag är äntligen tillbaka på min målvikt efter några månaders kämpande och flera månaders slarv med för mycket onyttig mat dessförinnan.

Om hur man går ner i vikt finns det en miljard tips, råd, rön, tabletter, pulver, träningsscheman bla bla bla.

Själv håller jag mig till teorin om att man måste äta mindre kalorier än man förbrukar- så ”enkelt” är det i min värld och funkar för mig.

Jag försöker att ha ett hum om hur mycket kalorier olika sorters mat innehåller och anpassar ätandet till detta.

Eftersom jag till 90 % tycker att ”onyttig” föda är godare än nyttig så kan jag inte äta lika stor mängd av tex äppelpajer, kexchoklad och pannkakor som av frukt och grönsaker men jag unnar mig ”allt”.

Sedan hävdar jag med en dåres envishet att ”daglig vägning” är en enorm hjälp om man inte vill gå upp i vikt- väger man sig så pass ofta hinner man snabbt märka vartåt det barkar innan det hinner rusa iväg på tok för mycket.

Jag har i perioder inte vägt mig och pang…det var detta som hände för ett tag sedan.

I mitt fall handlar det mycket om jag är lyckligt lottad på så vis att jag alltid har en platt mage 🙂 .

När jag går upp i vikt sätter sig kilona ganska jämnt över hela kroppen varför det tar x kilo innan det börjar synas.

För en vän till mig råder som exempel raka motsatsen.

Nästan all ”övervikt” sätter sig på magen, armar och ben är tex ”pinnsmala” hela tiden medan buken stadigt ökar i omfång. Då är det lättare att se vad som händer om man inte väger sig men jag kan alltså inte se det så lätt på mig själv.

Alltså är det vågen för mig och så klart koll på vad jag stoppar i gapet.

Är jag sugen på en kanellängd kan jag absolut äta en rejäl bit men då minskar jag intaget av annat.

Kanske tycker ni att detta låter lätt eller svårt, för mig är det otroligt lätt i teorin men kan absolut vara svårt i verkligheten när man bjuds  allt möjligt onyttigt eller bara är sugen eller ser det  på extrapris i affären eller whatever.

För mig överväger förmågan att komma i kläderna och känna mig ”fin”  så jag biter (bokstavligen ibland) ihop och äter inte allt jag vill och framför allt inte i de mängder jag vill.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>