7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Carina

  Jag och min sambo var där i maj förra året, en weekend. Underbar stad, man har gångavstånd till alla kända platser man måste se. Spanska trappan, colloseum, petrusplatsen, kyrkan m,m. Åker definitivt dit igen.

  Svara
   • Carina

    Alla mysiga barer och butiker, bara att smita in o ta ett glas vin o lite ost. Så vackra byggnader över allt och lätt att hitta. Romantiskt och rostade kastanjer.

    Svara
 2. Madeleine

  Peterskyrkan! Gå in och titta därinne trots kön för kyrkan är otrolig. Man ska va rätt tidigt på plats så går kön rätt fort. Sen måste man också gå upp i kupolen och upp på taket. Man kan gå hela vägen eller ta hiss halvvägs för 10 euro per person och sen gå resten. (Lätt värt). Men det är en av de mäktigaste upplevelserna jag vart med om.
  Pantheon är också väldigt värt.
  Men som personen innan skrev är det en fantastiskt stad generellt och man kan gå till allt om man vill. Tunnelbanan är ganska billig och smidig men man missar ju rätt mycket när man åker under jord.

  Svara
 3. Eva

  Jag älskar Rom. Har varit där 2 ggr. Alla de vanliga turistställena är trevligt. Vatikanen, Peterskyrkan, Fontana di Trevi, Colluseum, Forum Romanum. Är man lite morbid så är ett besök i Kapucinermunkarnas krypta värt ett besök. (Inredningen är gjord av döda munkars skelett. Katakomberna är också intressant.

  Svara
 4. Anna

  Rom är min favoritstad i världen efter Paris.

  Pantheon är fantastiskt. Om man tycker om konst (ej modern) finns det ett underbart museum i ett privat palats som heter Palazzo Doria Pamphilj. Jag tycker om stadsdelen Monti, nära Colosseum. Runt de största sevärdheterna är det ganska värdelöst (mycket dyrare och så) men det är lätt att hitta väldigt bra restauranger och barer förutom där.

  När jag var i Rom senast åt jag mest glass och promenerade omkring men första gången jag var där minns jag att vi förköpte kombibiljetter till flera sevärdheter, då fick vi gå före i kön vilket var skönt i 35+ grader värme.

  Svara
 5. Filippa

  Varit i Rom fyra gånger, det är så stort så man hinner inte med, man hinner DEFINITIVT inte med all maten som är underbar tom på turistfällorna. Kan varmt rekommendera att hyra en guide för en dag, ni kommer runt snabbt och smidigt, slipper köerna och får en generellt bättre upplevelse – en av mina bästa vänner bor och arbetar där nere och är en FANTASTISK guide som får den minsta detalj att verka intressant. Plus för svensktalande =)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>