Söndag- utebox

Ovan en bild på Vickes nya boende.

Jag har aldrig haft häst i utebox tidigare (annat än på meeting) men tycker det känns bra med all frisk luft.

Nackdelen kan kanske vara om det blir rejält kallt med massa minusgrader och vatten som fryser men sådana temperaturer har vi sällan i Skåne tack och lov.

Idag blev det ett bra ridhuspass med fokus på bärighet och kontakt- jag var väldigt nöjd efteråt.

Nu; ut och äta med maken!

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Vad trevligt det ser ut. Utebox är ju suveränt med tanke på luften. Hoppas att det blir bra med nya stallet nu. Tänk hur dom är våra kära djur. Allt kan se perfekt ut på papperet men så har dom ändå andra åsikter. Tur i oturen att du bor i Skåne där det finns flera stall att välja bland. Där jag bor finns det få stall. Den som tvingas byta får räkna med långa avstånd och kanske en helt annan standard än vad man skulle önska.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag har verkligen fått inse att min häst inte är så ”lätt” som jag trott i flera år.

   Uppenbarligen klarar han varken av att stå ensam i ett stall eller accepterar att hästar tas in från hagar hur som helst. Då vill han följa med och kan börja springa. Mycket trist.

   Svara
  • Birgitta

   Ja, det finns ett stall med 4 boxar precis bredvid. Och där finns 2 uppbindningsplatser.

   Jag kunde ha fått boxplats i stallet men valde utebox eftersom Vicke ser hästarna i hagen från den vilket han inte gör i boxen i stallet.

   Svara
 2. Magdalena

  Jag har utebox nu och det är helt suveränt. Uppvärmd vattenhink underlättar massor.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>