Stor igenkänning

Sist jag ramlade av var en bidragande orsak till att jag inte gick och kollade mig var att jag var rädd att jag skulle få ridförbud.

Väldigt moget…I know…

Och sedan hade jag ju besvär hur länge som helst- besvär som eventuell, kanske, gissningsvis hade gått över snabbare om jag inte hade envisats med att rida…

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  Bröt knät, doktorn sa ingen ridning på 4-6 månader, jag grät. Red efter tre veckor (med benet i ställning), grät ej. Solklart val.

  Svara
 2. Frida

  Jag har alltid varit den som kört på och ridit oavsett om jag är sjuk/skadad, och oftast gått till skola/jobb för annars kan jag ju inte rida heller. Kan säga att jag har lärt mig den hårda vägen att det inte alltid är så klokt. Har t ex fått lunginflammation troligen för att jag jobbade (i kallt ridhus) , red och tränade trots en riktigt ful förkylning. Har dessutom för några månader sedan konstaterat att jag har utvecklat fibromylgi, man vet ju inte helt säkert varför man får det men det är vanligt att man utvecklar det om man är utsatt för för mkt stress en längre period eller om man slagit sig mkt och inte riktigt låtit kroppen återhämta sig utan kört på i samma tempo ändå. Då säger kroppen till slut ifrån och smärtsystemet börjar ballar ur och skickar signaler till hjärnan att man har ont trots att man inte har ngn aktuell skada egentligen. Jag har ridit med brutet nyckelben, ryggskott, lunginflammation, stukningar, bruten arm, bruten svanskota, listan kan göras lång. Hade jag kunnat undvika att få fibromyalgi genom att låta bli att rida, träna och jobba när jag inte borde så hade jag gjort det. Jag hade kunnat utveckla det ändå (vi har det i släkten och det är ärftligt till viss del) men hade det gått att undvika genom att lugna ned mig lite hade det så klart varit mer värt….

  Svara
  • Birgitta

   Känner tyvärr igen det där med att rida med diverse sjukdomar och skador och kanske kommer det även att straffa mig i framtiden. När jag skadade nacken blev det onekligen en tankeställare.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>