Äta stråfoder utomhus

Har ni några bra lösningar på hur man fodrar med stråfoder utomhus?

Jag har ju en snigelätare som dessutom inte äter speciellt försiktigt utan slänger omkring maten och det han en gång ratar äter han aldrig mer= massa spill och ”pengar i sjön”.

Jag har provat både rejält däck och en vanlig svart plasttunna som den på bilden ovan men tycker inte att de håller ensilaget ”på plats” tillräckligt.

Tunnan välte Vicke för övrigt omkull omgående.

Har sett att många använder pallkragar men de känns farliga om hästen sparkar mot dom och slowfeedingnät går ju att fastna i om man inte hänger dom väldigt högt.

Cementrör är svåra att rubba men också svåra att få tag på.

Hur har ni löst det?

Bilder går tyvärr inte att skicka via kommentarsfältet men om ni vill kan ni maila till bm6610@hotmail.com

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    I vårt stall har nästan alla pallkragar. Det funkar bra! De är då ihopskruvade så att de ej kan gå isär.

    Svara
  2. LenaB

    De jag känner som inte bor vid kusten (där det alltid blåser) , har hönät som de hänger mellan två stolpar. Hemma känner jag att detta skulle blåsa runt som en boxningsboll;-)
    Jag har ett stort traktordäck, inte optimalt men håller ändå kvar det bättre än inget… Blåser det för mkt kan vi helt enkelt inte lägga hö i hagarna, man hinner inte lägga ut det förrän det blåst vidare till nästa by.

    Svara
  3. Emma

    Hos oss har en hästägares man murat ihop hösilagetråg. De rubbas inte, hösilaget blåser inte bort och de är i princip ofarliga. Funkar väldigt bra men kräver lite hantverk!

    Svara
  4. Frida

    Har faktiskt till slut investerat i en foderring från Kellfri, med 8 ätplatser till våra hästar. Den kostade ju en slant men håller i princip för alltid. För en häst är den ju lite stor och otymplig men det finns ju mindre versioner och modeller.

    Svara
    • Birgitta

      Finns en för 3400:- som ser bra ut.

      Men det känns som mycket pengar ”på en gång” vilket egentligen är ett dumt sätt att resonera på eftersom den lär hålla i massa år.

      Hade jag haft eget stall hade jag tvekat mindre men när man står inackorderad, flyttar ibland osv så…..

      Svara
  5. Linda Stridh

    Hade pallkrage innan, funkat bra. Nu har vi cementrör. Hör m någon bonde i närheten om de har tillövers.

    Svara
  6. Lena-Marie

    Har två ihopsatta pallkragar, funkar toppen. Hade slowfoodnät ute men min ena häst hängde över o fastnade med spännet i nätet. Det blev kaffeved av den foderhäcken o lite skrapsår.

    Svara
  7. Agneta

    Jag har provat bord med sarg till grovfoder. Funkar sådär kan jag väl säga. Det bästa hittills har varit hårdgjord yta (ganska stor, helst ett par meter lång, grusad och helst paddad). lätt att hålla rent (bara att kratta om det blir något kvar) och hästen kan pilla runt i grovfodret utan att behöva kasta runt det.

    Svara
    • Birgitta

      Känns som att alla lösningar renderar mer eller mindre spill.

      Min häst äter på gott och ont aldrig annat än det han anser dugligt= mycket spill men också minskad risk för tex sandkolik.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>