6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Uuuusch ! Har aldrig gjort mammografi och nu ser jag verkligen inte fram emot att börja…

  Har undersökt brösten en gång när jag hade en stor knöl (ofarlig) och då använde de ultraljud och då var glidgelen till och med uppvärmd, den stod i ett särskilt litet fack med värme.

  Svara
  • Birgitta

   Tror det handlar om personalen faktiskt.

   Samma sak när jag ger blod. Jag är ganska svårstucken och en del fixar det galant och andra inte riktigt lika lätt.

   Sedan tycker jag att mammografi per se är en fantastisk möjlighet som man absolut ska ta tillvara.

   Svara
 2. Eva

  Gjorde min första mammografi i höstas då jag passerade 40 i september. Hu! Jag hade bannemig ont i vänster bröst i två veckor efteråt! Den där ”klämma i kylskåpsdörren” känns numera alldeles för bekant.

  Svara
   • Eva

    Ja, jag fick nog en lätt muskelbristning. Det var ju inte så bra att sitta kvar i rullstolen tror jag. Vinkeln blev konstig och hon hade så jäkla bråttom trots att jag hade ringt i förväg och berättat om rullstolen och att jag behövde mer tid.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>