Om du ska sälja hästgård

Något som förvånat mig många gånger då objekt marknadsförs som ”hästgård” på tex Hemnet är hur få bilder som visar just det som har med hästeriet att göra.

Om jag skulle leta gård skulle jag inte bara vilja se en bild på några boxar utan jag vill se foderkammare, sadelkammare, var jag kan förvara stråfoder och strö, loge om sådan finns, uppbindningsplats, eventuell spolspilta, plats för släpet, hage/ hagar osv.

Det hade också varit bra om det i texten framkom om det finns möjlighet till arrende, om det finns bra uteridningsmöjligheter, ridhus i närheten.

Så klart kan detta vara helt okänt för en mäklare utan hästintresse men som säljare tycker jag att man ska ange detta redan i annonsen då detta både kan locka lämpliga köpare och bespara en visningar som ändå inte leder till något.

En enligt mig märklig förklaring jag fått på varför man inte visar bild från exempelvis en sadelkammare är att man inte vill visa potentiella tjuvar stöldbegärligt gods men om man nu tror att man ska bli rånad för att man fotar sin sadel så är det väl inte svårare än att man tar bort just denna utrustning innan man tar ett kort?

En kommentar

  1. LenaB

    Det förvånar mig också, väldigt mycket till och med. Mäklare borde kunna räkna ut att är man intresserad av en HÄSTgård så är man också väldigt intresserad av hur just hästarnas boende ser ut. Men har faktiskt sett en del som varit väldigt bra och utförliga också genom åren; bilder på precis allt, samt även ritningar på stall med mått på boxar mm, guldstjärna för sådana presentationer!
    Vi har mer än en gång varit på visning där vi snabbt kunnat konstatera att vi inte kunnat ställa en storhäst i de boxarna eller ens kunna ha en storhäst i stallet pga låg takhöjd, eller att det varit väldigt trångt = totalt slöseri med vår tid….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>