I ficklampans sken

När jag kom till stallet härom dagen var klockan inte ens 7 och det var beckmörkt.

Jag insåg snabbt att strömmen hade gått och i detta mörker var tanken att jag skulle släppa ut 8 hästar i hagen, packa in utrustning i släpet, borsta av Vicke, mocka och tja…göra lite allt möjligt som man ju gör i stallet.

Som tur var kom jag ihåg att I-phonen har en liten ficklampa och med hjälp av denna fick jag ut alla hästarna, hann plocka ihop mina saker ur sadelkammaren och ordna med lite annat också innan strömmen återkom.

Men detta fick mig att fundera.

Även om strömavbrott är väldigt ovanliga borde man ha en ficklampa lätt tillgänglig, eller ännu bättre; en pannlampa.

Har ni detta i stallet?

Jag har det inte men ska absolut ordna det framöver.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Persson

    Alltid pannlampa då det alltid är mörkt både när jag tar in o ut plus cyklar fram o tillbaks o här finns inte en gatlykta så långt ögat når 🙂

    Svara
  2. Anna Karlegård

    Eftersom jag mest rider i mörker under vinterhalvåret så ja en riktigt bra pannlampa.

    Svara
  3. Annelie Magnuson

    I år har hästägarna haft höet på ett nytt ställe där det är mörkt utanför. Jag köpte em mössa med inbyggd lampa som har varit kanon i vinter! Pannlampa har de flesta i vårt stall då nästan alla rider ut även i mörker.

    Svara
  4. Minstral

    Ingen pannlampa men ficklampor på väggarna som automatiskt lyser när strömmen går, så man behöver inte treva sig fram i mörker för att hitta dem.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>