Lördag- vår

Tycker ni inte att man får vårfeeling av bilden?

Den tog Henrik i förmiddags vid Dalby stenbrott men även om solen bokstavligen strålade var det ändå kallt och när jag själv kom till stallet i morse möttes jag av fruset vatten i hagarna.

Noterade att en stallkamrat hade låtit sin oklippta häst stå utan täcke i natt men själv behåller jag Vickes på- dels är han ju klippt även om det var månader sedan och dels blir det fortfarande enstaka minusgrader på natten och han står ju i en utebox.

Planen var att rida på utebanan som jag nyttjat flera gånger de senaste veckorna men en frusen skorpa mötte mig vid förhandsinspektionen så jag valde ridhuset i stället- skönt att inte vara tvingad till utomhusmotion om man inte måste tycker jag.

Nu ska vi lösa ett återkommande I-landsproblem; var vi ska äta idag 🙂 !

Edit: blev köttgryta som omväxling!

Äter nästan alltid kött eller kycklingfilé ute men det börjar bli väl tjatigt.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Varför inte testa vegetariskt? Både nyttigt, gott och bättre för miljön 🙂

    Svara
    • Anonym

      Enligt mig är inte det viktiga att handla/äta vegetariskt utan att handla/äta svenskproducerat. Att köttproduktion i ex. Nord- och Sydamerika har stor global inverkan på vår miljö råder det ingen tvekan om.
      Men Sverige har en av världens bästa livsmedelsproduktion sett till miljöpåverkan, lagstiftning gällande djurhållning, antibiotikaanvändning osv. Varför ska den konkurreras ut av livsmedelsproduktion från utlandet som har mycket större miljöpåverkan och vegetariska alternativ som innebär intensiva transporter? Och att svenskar inte inser vilken negativ påverkan det blir på miljön lokalt och globalt (flora och fauna såsom hjortar, vildsvin och älgar) ifall det öppna odlingslanskapet och skogsbruket försvinner pga. att svenska bönder konkurreras ut, ja det visar bara på hur outsägligt urbaniserade de flesta av oss är.
      Sedan början av 1950-talet har antalet svenska mjölk- och köttdjur minskat med x antal procent, samtidigt som svenskarnas flygresor till Thailand har ökat lavinartat. Vilket får störst inverkan på vår miljö? Vill man göra skillnad så är det bästa man kan göra att leta efter svenska produkter i butikerna/på restauranger och åka till gårdsbutiker och handla!

      Svara
      • Anonym

        Anonym: Jag är 100 % med på allt du säger och resonerar exakt som du. Tänkte på saken direkt när jag skickat iväg kommentaren och ångrade att jag inte nämnde svenskproducerat kött. Nu tycker jag förvisso inte att just det ämnet hörde hemma helt i Birgittas inlägg då ju hon skrev att hon börjar tröttna på kött och kyckling. Gissar då att det inte är själva ursprunget som åsyftas utan själva köttet i sig.

        Hur som helst så är jag den förste att ALLTID välja svenskproducerat kött och äter jag ute frågar jag ALLTID om köttets ursprung. Jag är absolut inte den som menar att alla ska äta 100 % vegetariskt men jag vill mena att dra ner på kött är inte alls fel. Köp svenskt kött och ät kött mer sällan.

        Vad gäller vegetarisk mat så finns det oändliga möjligheter även vad anbelangar de svenska grödorna. Det gäller bara att sätta sig in i ämnet. Gröna ärtor är till exempel ett alternativ.

        Svara
      • Anna

        Amen!

        Jag är så orolig för alla små lantbruk som försvinner och hagmark som växer igen… Önskar det vore som när man var liten och det gick tjugo kor här och tjugo där överallt på landet nästan.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>