4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Malin

  Får man fråga vad du betalar per helskoning? Hur många veckor har du mellan skoningarna?

  Svara
  • Birgitta

   1800 inklusive lädersulor fram. Vicke skos var 6-7:e vecka, samma intervall jag haft på alla mina hästar faktiskt så det har inte med skotypen att göra.

   Skoning med flytsulor kostade för flera år sedan runt 2500 (annan hovslagare) och det sved kan du tro….

   Svara
   • Malin

    Nä 2500kr låter inte kul…. Jag betalar redan över 1600kr för skoning med vanliga järnskor så det var därför jag frågade men priserna hovslagare emellan skiljer ju sig åt. Jag har samma intervall som du. Om aluminiumskor är fyra gånger så dyra som järnskor blir det lite väl dyrt känner jag. Synd för jag tror verkligen på att det måste vara bättre med en lättare sko. Har du alltid använt dig av aluminiumskor eller har Vicke det av någon speciell anledning?

    Svara
    • Birgitta

     Alltså…järnskor är så pass billiga att aluminiumskor fram kanske bara skulle göra skoningen 100-200 dyrare och det är för mig i sammanhanget lätt värt det.

     Vicke har aluminiumskor efter ett hovledsvrickning för 5 år sedan som dels tog flera månader att läka ut dels gjorde att jag av veterinär blev varnad för återfall med dålig prognos.

     Jag har sedan dess gjort ”allt” eller i vart fall väldigt mycket för att försöka skona hans framben och även dåliga hovar och lättömmande sulor med både aluskor och lädersulor, underlag vid ridning osv.

     Jag har inte den minsta aning om hur vrickningen uppstod (gick som en klocka när jag red, ställdes in i boxen därefter och kom ut ur den halt dagen därpå) men skulle han bli halt igen vill jag känna att jag gjort det jag kunnat för att försöka förhindra det, inom rimliga gränser så klart.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>