Skriva en bok

Har ni också, måhända skämtsamt, ibland tänkt att ”jag skulle kunna skriva en bok om xxxx” 🙂 ?

Det pratade jag och en vän om nyligen; i mitt fall skulle boken kunna handla om ”stallplatser i Skåne” där mina kunskaper numera är enorma efter alla besök jag själv och vänner och bekanta till mig gjort/ upplevt”.

Känns som att jag känner till i princip ”alla” stall inom några mils radie från mig men dels hävdar jag att man till syvende och sist måste bilda sig sin egen uppfattning om vad det än må vara, stall inkluderat, och dels tror jag knappast att en sådan bok hade haft något större allmänintresse så att säga 🙂 .

Brukade förr skoja med en bekant att hen borde ge ut en bok om ”bra offentliga toaletter i Sverige” för som resande hade personen stor inblick i detta och visste alltid var det var bra att stanna för en kissepaus 🙂 .

Sedan har jag faktiskt en annan bekant som har gett ut inte bara en utan flera böcker i liten upplaga (handlade om personens liv och psykiska ohälsa) och det är ju fullt möjligt att göra även på egen hand och utan att man har kontakt med något bokförlag.

Är man bara villig att betala själv kan man få sin bok upptryckt i så många exemplar man vill, kolla tex på tryckeri Stockholm!

Själv tyckte jag härom dagen att jag kom på en jättebra handling till en deckare som delvis skulle vara baserad på mitt yrke (det lät väl spännande ha ha ha) men jag tror inte jag har vad som krävs att skriva en hel bok så jag får kanske sälja idén till någon annan i stället vid tillfälle 🙂 .

Har ni någon gång funderat på att skriva en bok och vad skulle den i så fall handla om? Eller HAR ni skrivit en bok?

En kommentar

  1. Anna

    En bok eller guide till toaletter är faktiskt en bra idé, tänk alla som har problem med mage och tarm och behöver kunna hitta en toa snabbare än blixten ibland.

    (Om någon vill ha toatips i Paris så är de bästa offentliga toaletterna vid ingången till Tuilerierna från Concorde. Alltid otroligt fräscht och kostar typ tio spänn/Mvh liten blåsa hahaha)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>