Tisdag- skillnad

Väldigt glad för Vickes extra stora box. Och han bekräftar min teori om att många hästar har lättare för att inte grisa ner i boxen ju större yta de har så det går inte åt mer strö bara för att boxen är större.

Gillar också dessa fiffiga foderluckor. Ska man bygga nytt tycker jag absolut att man ska satsa på lösningar som gör att man inte behöver gå in i boxen för att ge kraftfoder.

Idag har vi kört vår sedvanliga rutin i Flyinge; både jag och Nina har ridit och det går fortsatt i den riktning vi eftersträvar.

Vårt fokus ligger på bärigheten i galoppen och slutorna även om jag också rider massvis med övergångar, tempoväxlingar, öppnor, bakdelsvändningar osv.

Men galoppen har ”alla” domare påpekat behöver bli bärigare medan jag själv blev hemmablind och liksom vande mig att den kändes på ett visst, mindre bra sätt.

Och slutorna har jag dels själv haft svårt att göra bra och dels ständigt fått dåliga betyg på.

Skönt när det nu börjar märkas även på tävling att det går och ser bättre ut.

Vädret har under dagen varit bästa tänkbara för upptorkning av lera; blåst och sol.

Och jag slogs åter av hur otroligt mycket i alla fall jag påverkas av vädret; lite sol och allting känns mycket lättare och roligare!

Jag förväntade mig absolut ett vädermässigt bakslag för några veckor sedan då det också var soligt och fint men trodde då att detta skulle bestå i en dags snöande eller dylikt, inte 2 veckor med dagligt regn i större eller mindre omfattning!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>