4 kommentarer Skriv kommentar

  1. MinSkrivstil

    Jo, jag använder nästan alltid skrivstil när jag skriver för hand. men då sitter jag rätt ofta också med pennan i handen :). På jobbet t.ex. när jag får ett telefonsamtal och vill anteckna snabbt vem som ringer och ärende. Och nej, jag tror inte de lär ut skrivstil mera i skolan, eller det är mera ”präntat” än skrivstil. Men jag kunde t.ex. aldrig underteckna nåt papper utan att skriva namnet med skrivstil. Det existerar ingen annan ”underskrift” än skrivstil för mig. Hur tänker de yngre? Och hur undertecknar du själv? Och jo, jag får ofta tyda handskrift för familjens yngre när hon inte kan förstå den hopskrivna härligt krusade stilen på t.ex. julkort eller födelsedagshälsningar per post från äldre släktingar. Själv är jag snart 60… Kul att du noterade det här fenomenet :).

    Svara
  2. Manda Stillnert - Livet med en haflinger

    Jag fick iallafall lära mig de i skolan men numera så lär man inte ut de. Jobbar en del i grundskolan medans jag pluggar och de här med att skriva på papper överhuvudtaget existerar knappt. Barn och ungdomar över lag har väldigt dålig handstil.

    Svara
  3. Frida

    Vi lärde oss ngn sorts modern version av skrivstil men tror inte vi la så mkt energi på det. Tanken med skrivstil är väl att att det ska gå fortare att skriva? Jag tycker det är lite synd att den försvinner, jag önskar jag kunde skriva så där fint och snirkligt, istället skriver jag ganska fult och om jag inte anstränger mig så är det inte heller så lättläst haha. Jag skriver ju å andra sidan väldigt snabbt på tangentbordet, men det är ju mitt jobb att göra det. Och det blir alltid lättläst och snyggt. Men det är en konst att kunna skriva skrivstil, som jag önskade att jag hade tålamod att lära mig. Tycker alltid det är så fint när det kommer brev från äldre till vårdcentralen som jag jobbar på, äldre skriver ibland gärna brev till sina läkare, har till och med sett brev som är pyntade med blommiga bokmärken, från en dam till en äldre manlig läkare, och det är så fint med den där riktiga skrivstilen.

    Svara
  4. Agneta

    Jag skriver nästan alltid skrivstil tror jag. Ska jag texta något får jag koncentrera mig rätt bra för att inte flyta över till skrivstil. Mina döttrar fick lära sig skrivstil (födda 95 och 97) och skriver hyggligt tycker jag. Men den där gamla riktigt vackra skrivstilen som våra föräldrar eller far- och morföräldrar fick lära sig är nog borta i stort sett?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>