Hair everywhere

Angående den rimmande rubriken:

Upplever just nu något som jag idag räknade ut att jag inte varit med om sedan 1998 (!) : fällning!

Då var Decima 3 år gammal och jag hade bara halvklippt henne vilket jag ångrade bittert då det var dags för det som återstod av vinterpälsen att lämna hennes kropp.

”Påminn mig om detta om jag någon gång i framtiden blir galen nog att inte helklippa en häst” minns jag att jag sa till en stallkamrat samtidigt som jag spottade hästhår.

Och eftersom Vicke bara klipptes 2 gånger (mot vanligtvis 3) förra året så är han med sina mått mätt lite långhårig och det märks nu när han fäller.

Jag avstod den tredje klippningen eftersom jag precis skulle flytta honom till ett stall där han skulle stå i utebox och han har faktiskt inte svettats alls och känts i behov av ytterligare klippning förrän typ NU!

Men men…jag får lida lite ett tag och inte göra om misstaget i vinter.

För jag gillar verkligen inte det här med håriga schabrak och täcken och tycker att oklippta hästar kan se så ovårdade ut om de får en riktig björnpäls samtidigt som de rids rejält svettiga och dessutom tror jag inte att det främjar lusten att arbeta om man blir så varm.

Jag skulle så klart kunna klippa honom nu eftersom jag inte tror på myten att man förstör pälsen om man klipper så här ”sent”- om den stämde skulle de många tävlingshästar som klipps året runt inte ha den fina hårrem de har- men ärligt talat känns det lite som slöseri med tid (om man inte älskar att klippa och det gör jag verkligen inte) eftersom fällningen lär vara avslutad när som helst.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>