Torsdag- early bird

Vilodag för Vicke idag medan jag har gått runt och ”pulat” i stallet i godan ro på morgonen.

Passade bland annat på att mocka i hagen, gjorde några extra höpåsar och fyllde på spånpellets- sådant som sparar lite tid dagar man har mer att göra.

Jag är så van vid att alltid vara först på plats i stallet men i detta har jag mött min överman 🙂 , läs kvinna!

Stallägaren släpper ofta ut hästarna redan vid 6-7 tiden vilket passar mig ypperligt för då hinner Vicke dels äta frukost i lugn och ro innan jag rider och dels inte ”förlora” så mycket hagtid i samband med min ridning i allmänhet och träningar och tävlingar i synnerhet.

Vissa stall jag besökt i mitt letande efter plats tar har släppt ut hästarna runt 8 och tagit in dom redan vid 14.00 och för mig som rider på morgonen är detta inte optimalt.

De dagar (2 i veckan) jag tränar för Nina hade detta inneburit att Vicke bara hade gått i hagen från ca 11-14 och jag vill mycket hellre att han är ute som nu, kanske 6-8 och sedan 11-16.30.

Hade jag ridit på eftermiddagarna hade intag 14.00 inte känts alls lika icke-optimalt men som det ser ut i dagsläget passar nuvarande upplägg mycket bättre.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>