Rogivande

Insåg nyligen att mitt sätt att mocka verkligen ändrats sedan jag flyttade till nuvarande stall.

Att mocka spånpellets känns nästan meditativt faktiskt och är så pass fysiskt lätt att jag kan stå och pilla med det väldigt länge.

På förra stallet var mockningen väldigt tung och omständlig och jag kände för första gången att det började bli fysiskt jobbigt.

Där skulle man dels slänga upp och sprida ut all gödsel på stacken vilket fysiskt nästan motsvarar en mockning till och sedan skulle man försöka få loss tillräcklig mängd halm att strö med från en liggande rundbal.

Eftersom halmen var i ett utrymme och boxen en utebox fick jag dels försöka att inte spilla halm på vägen och dels kratta upp det jag trots allt tappade ute på gårdsplanen= allt som allt en procedur som tog väldigt mycket längre tid än vad mockning av en box behöver ta.

Numera tar jag lika lång tid på mig med pelletsen men det är för att jag verkligen petar i den och sorterar noooga och det är som sagt väldigt rogivande 🙂 .

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Att försöka dra loss halm från en stor rundbal och bara få loss några strån varje gång är sjuuuukt irriterande!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>