Balkong-redo

Som jag skrev igår tycker jag att den bästa tiden på året är nu!

Värmen och ljuset som återkommer och all grönska i dess spår.

Jag har inventerat läget på min balkong och kunnat konstatera att exempelvis lavendeln övervintrat utmärkt, säkert på grund av den mycket milda vintern.

När hösten kom läste jag på hur man kan skydda sina växter, exempelvis mina jordgubbs och smultronplantor som jag hoppades snarare skulle föröka sig än tyna bort och jag har försökt att isolera krukorna för att förhindra det sistnämnda.

En balkonginglasning hade säkerligen underlättat mycket för att hålla en mer växtvänlig temperatur och det kanske blir ett framtida projekt eftersom man dessutom kan utnyttja utrymmet även till annat mer än vad vi gör i dagsläget.

Just nu funderar jag på vad mer jag vill odla förutom nämnda bär; förra sommaren provade jag tomatodling för första gången och det slog mycket väl ut, så väl att Henrik föråt sig på dessa (själv äter jag inte ens tomater ha ha ha).

Odlar ni något speciellt på era balkonger och har ni några tips på sådant som är ”lätt”?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Vi har köpt en björnbärsbuske som man ska kunna ha i kruka på balkong, den har jag stort hopp för. Fanns på plantagen. Har också köpt fön som heter smultronmålla där man kan äta både blad och bär. Båda dessa ska vara lättodlade men det är första året vi har dem så jag vet inte om det är sant 🙂

    Svara
  2. Bodil

    Chili! Perfekt att ha i matlagningen. Det som är över när hösten kommer läggs på tork och kan användas hela vintern.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>