Torsdag- jag kom, jag såg, jag sågade

Idag har Vicke haft vilodag och vaknar förhoppningsvis ”fit” imorgon medan jag gissar att hans ägare kommer att känna lite av en motsats i sin kropp 🙂 .

Jag har nämligen passat på att ägna mig åt projekt trädröjning och det var lite tungt kan jag säga.

Som ni kanske ser lite på nedan bild från ett tidigare tillfälle så har det legat ett omkullvält träd i Vickes hage:

Detta träd sågade jag i 3 delar och släpade sedan iväg och medan delarna närmast Vicke i bild inte var så tunga så var den sista delen desto jobbigare att dra ut. Men nu är det gjort och ligger i en majbålshög redo att användas.

Vickster den latmasken stod bara och åt medan jag sågade och släpade; egentligen borde jag ha knutit trädet bakom honom som en släpa och testat om han hade tagit det jobbet lika lätt som när jag tömkör 🙂 !

När jag ändå var i farten ändrade jag hans utfodringsarrangemang för som ni ser på även denna gamla bild blir det *harkel* en hel del spill när det bortskämda djuret äter.

Och det mister en gång har ratat skulle han aldrig återkomma till nästa dag så det har ju blivit en del icke-processad föda i soporna om man säger så….:

Förhoppningsvis blir det lite mindre att städa undan på detta viset:

Jag är inte odelat positiv till slowfeedingnät men ibland får man kompromissa och det känns inte juste att slänga foder.

I boxen är det fortsatt mat från golvet som gäller!

En kommentar

  1. Marie Ultege

    Barbie får hälften av sitt hösilage i en balkupa ( där hon har halm också) och hälften i nät. Tycker det är bra att hon rör sig lite mellan matstationerna. Hon äter lite från varje och går emellan under dagen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>