Katter i massor

En ständigt återkommande fråga då Henrik och jag ska resa någonstans är vem som ska passa vår hund Molly.

Hittills har vi haft tur att en av Henriks vänner kunnat göra det alla gånger utom en, personen har tonårsbarn som älskar Molly och kan hjälpa till med rastningen av henne men de vill också resa bort över sommaren så det gäller att vi inte är borta samtidigt.

Våra funderingar kring lämplig passare fick mig att konstatera att jag numera känner massvis med människor med katt, fler än de som har hund och jag vågar inte lämna Molly till kattägare då de vi känner inte har katter som är vana vid hundar.

Men hur som helst; kattfunderingarna fick mig att bli nyfiken på hur vanligt det är med detta djurslag; om det bara är inbillning från min sida att det är så pass många har katt eller om det stämmer. För jag kan inte minnas att det var lika vanligt när jag var yngre eller så beror det på i vilka kretsar man rör sig?

Hittade denna undersökning som verkar vara den färskaste och den stödjer mina tankar i alla fall; enligt den är det fler som har katt än hund, ca 20 % av Sveriges hushåll faktiskt!

Sedan gissar jag att inte alla registrerar sina katter eller ens ser sig som kattägare ”fullt ut”- jag tänker på en del stall där det kan finnas x katter som kommer och går lite som de vill?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Helena Tang

  Vi har eh, 5 stycken började med en som nu är 19 och sen har det liksom bara eskalerat jag hade gärna haft hund, men vi är hemifrån i snitt 11 timmar/dag. Katterna har iaf tillgång till toalett inomhus och råder sig själv i stort sett. Våra går ut när vi är hemma, men aldrig annars, och de kommer in senast 8 på kvällen.

  Svara
 2. LenaB

  Vi har tre stycken (ibland fler när vi har en kull). Är registrerad uppfödare av Ragdoll katter. Har aldrig lämnat iväg våra när vi åkt bort utan löser det med att det kommer hem djurvakter istället. Vi har tur att grannen har en som vi fött upp och gärna ställer upp och hjälper till (och vice versa), min mans fru bor nära och har hund så de är på promenad varje kväll och går då in och tar ”kvällpasset”, vi har även ett par till som hjälper oss – men visst krävs det en hel del planering…

  Svara
  • Anna

   Har du någon hemsida där man kan se dina katter.
   Är inte aktuellt att köpa just nu men kanske om ett år och då är det just ragdoll vi funderar på.

   Svara
   • LenaB

    Nej, jag har ingen hemsida men jag kan gärna skicka lite info om våra kissar och avelsplaner:-). I mellantiden är du varmt välkommen att hälsa på våra damer här hemma om du är nyfiken på rasen.

    Svara
 3. Manda Stillnert

  Vi har tre katter hemma, sen finns de tre stallkatter i familjen med. Mina som bor hemma tar min sambos pappa hand om när vi är borta då de bara bor knappt 1 km från oss.

  Svara
 4. Elin

  Har du själv funderat på att skaffa katt Birgitta? Du verkar tycka mycket om dem.

  Svara
  • Birgitta

   Du har helt rätt; jag tycker om katter.

   Men innan jag och Henrik träffades bodde jag och min fd man i ett hus utmed en mycket trafikerad 80-väg i över 10 år= enorm risk för en katt om man vill kunna ha den ute vilket jag hade velat.

   Henrik är dessvärre allergisk så nu går det inte av denna orsak.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>