Betald bärhjälp

Dagens tips är till dig som har något du vill bli av med i allmänhet och tyngre saker så som möbler eller vitvaror i synnerhet.

Det sistnämnda kan ju vara lite bökigt att slänga; först måsta man använda mycket kraft att bära iväg saken till en bil/ transport och därefter ska man ta sig till någon sopstation eller dylikt.

Mitt tips är helt enkelt att prova att sälja eller till och med skänka bort saken; ni skulle bli förvånade över hur lätt det kan gå bara priset är det rätta 🙂 !

Det finns idag massvis med köp/sälj/ bortskänkes-sidor på Facebook och de gånger Henrik och jag har velat bli av med något har det tagit mindre än 24 timmar innan saken varit hämtad och någon liten peng swischats.

Tricket är således prissättningen och vill man bara bli av med XX så skänker man bort grejen eller tar en symbolisk summa.

Min erfarenhet är att man då blir kontaktad inom loppet av någon timme (minuter ibland) och om säg 6 personer hör av sig är 5 invandrare varav någon skriver på engelska och någon prutar direkt 🙂 . Bara så du är förberedd.

Förutom prissättningen brukar vi vara tydliga med att vi säljer till ”först till kvarn” och helst någon som kan komma samma dag- det är inte heller ovanligt att någon är väldigt ”på” för att sedan inte dyka upp eller ens höra av sig.

På detta viset har vi rensat ut en hel del bland sådant som annars hade dumpats i källarförrådet gud vet hur länge eller fått köras till tippen med hjälp av mitt hästsläp.

Tjocktv, en megstung parasollfot, köksbord med tillhörande stolar och diverse andra möbler har köpts av andra för en spottstyver- win-win har vi tyckt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra Milton

    Samma här! Bortskänkes mot avhämtning är himla smidigt. Vi blev av med soffa och fåtölj inom 1,5 timme för ett par år sedan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>