Måndag- halvtidsjobb

När jag körde från stallet idag konstaterade jag att i alla fall jag lätt hade lyckats göra ett halvtidsjobb av att ha en häst att rida dagligen, så som jag ju också har det.

Nu brukar jag inte stanna i stallet i just 4 timmar men inte långt ifrån och det hade inte heller varit svårt att dra ut på tiden om jag hade velat.

Jag trivs så himla bra och tycker om att går runt med sopkvasten 🙂 , eller bara putsa lite extra på mina saker, mocka hagen eller annat som man kan lägga tid på om man vill.

Tog ju några kort på stallet för några veckor sedan och idag filmade jag lite om ni undrar hur det ser ut. Stallet rymmer alltså 6 boxar och sedan finns det ytterligare 3 i anslutning (samma byggnad men man går igenom en liten dörr som alltid står öppen).

I en byggnad bredvid finns ytterligare 2 stall; ett med 5 boxar och ett med 4.

Så allt som allt 18 boxar och dessutom en lösdrift.

7 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Ja, jag är mycket nöjd med luften/ lukten i stallet.

   Besökte för ett tag sedan ett stall där det verkligen luktade häst och blev påmind om hur det faktiskt kan skilja mellan olika anläggningar.

   I alla stall jag stått de senaste 10 åren har det INTE luktat ammoniak, instängt, ”gammal smuts”….ja, dofter som KAN men inte bör förekomma enligt mig.

   När jag letat stall har jag valt bort de med för mycket ”lukt”- det är ett stort varningstecken för mig.

   Jag skulle vara rädd för luftvägsproblem som, om hästen väl drabbas, kan bli kroniska.

   Stall med lågt i tak och dessutom undermålig mockning där man strör på tok för lite är big no-no.

   Svara
   • Birgitta

    Sedan gillar jag att det är god ordning i detta stall utan att vara ”hysteriskt pedanteri”. Det ligger inte en massa grejer framme tex och ytorna är inte smutsiga och dammiga.

    Svara
 1. Lee

  Fint! Har du skrivit om detta innan: vad man ska tänka på att fråga/kolla upp när man tittar på en möjlig stallplats? Kan du isf länka?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>