Gamla ting

För några veckor sedan diskuterade vi ”miljömedvetenhet” på bloggen och ett sätt att tänka på miljön är ju att inte köpa en massa nya grejer i onödan.

Själv är jag näst intill en expert på detta och skulle kunna redovisa hur många saker som helst som jag har ägt i både 10, 20 och 30 år- både vad gäller kläder, heminredning och häst och ryttarutrustning.

Jag har grimskaft, täcken, lindor, sporrar….ja, massor av saker som har många år på nacken och som fortfarande används sporadiskt.

Och här hemma har jag denna gräsligt fula klockradio som jag har kvar av rent nostalgiska skäl numera.

Klockradion fick jag av en stallkamrat för ca 30 (!!!) år sedan och hon i sin tur fick/ tog den ur ett konkurslager hennes man hade köpt upp och gav den till mig. En ren ”billighetsprodukt” redan då.

Klockradion har varit igång sedan dess och fungerar perfekt- vad ger ni mig för det!

Det är väl som mycket annan äldre elektronik; den håller hur länge som helst medan saker man köper idag tycks vara konstruerade så att de bara ska hålla i några år.

Har för övrigt även en Ikea-matta som också är runt 30 år och som legat på olika golv i mina hem sedan dess.

Mattan är en liten, benvit trasmatta som kostade några tior och jag kan inte räkna de gånger min tidigare hund Soya valde att kräka på just den!

Mattan är med andra ord tvättad massvis av gånger och ser fortfarande ut ”som ny”!

Tekoppen på denna bild är förresten också 30 år gammal. Den fick jag av mina handledare efter avslutad praktik när jag läste till socionom 1989.

Har ni också en massa gamla saker hemma?

En kommentar

  1. Anna

    Är ju mycket bättre att köpa gamla grejer oftast. En hel servis billigare än IKEA hittar man lätt på auktion. Stolar i ordentligt trä och inte hårdpressat sågspån… Osv.

    Själv är jag jättetrött på att konsumera och har en känsla av att fler och fler känner likadant. Vill hellre ha få saker som jag gillar, slippa tänka på att allt skall vara perfekt hela tiden eller ”vilken stil jag är”…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>