Stort eller smått?

Läser i senaste Ridsport att ”små tävlingsplatser raderas ut. Kvar blir flashiga tävlingsplatser med extra allt, i Sverige eller utomlands. Banor med det bästa tänkbara underlaget, en glänsande hinderpark, stora prispengar och dessutom tävlingar med klasser från lokal till nationell nivå under ett och samma meeting. Det är de tävlingarna som lockar ryttare”.

Nu var det flera år sedan jag tävlade på lokal nivå så jag kan inte säga om de mindre tävlingsplatser som fanns då och som jag trots 30-årigt tävlande ibland knappt hade hört talas om finns kvar men helt klart känner jag igen det som beskrivs i artikeln.

När jag besökte en tävling nyligen och fick en ”kaffebiljett” tyckte jag att det var en fin gest av arrangören och den kostade ju inte många kronor för dom heller men frågan är om det hjälper med sådana småsaker?

För jag har också de senaste åren besökt tävlingar där jag nästan haft känslan av att delta i ett SM snarare än att jag red LA/ MSV C på banor med toppunderlag som både harvades och vattnades under tävlingsdagen, med fina modulhus med ordentliga toaletter och bra cafeteria och det är förståeligt att sådan arrangemang lockar.

Sedan är det klart olika vad man som ryttare/ hästägare prioriterar; själv tycker jag tex att underlaget är jätteviktigt liksom att det inte finns en massa stökigt kring tävlingsbanan för Vicke att glo på.

Meetings är för min del helt ointressanta; det provade vi förra året vid ett tillfälle och jag tyckte nog att det kostade mer än det smakade, framför allt med tanke på hur många bra tävlingsplatser jag har som ligger nära.

Men det ser så klart olika ut i olika delar av Sverige.

Och med dessa nya tävlingsplatser som erbjuder så mycket fint och bra är jag absolut benägen att hålla med artikelförfattaren om att små arrangörer som inte kan erbjuda samma saker kommer att slås ut.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>