Missriktad välvilja

Jag är sedan flera år tillbaka med i grupper på Facebook där man kan annonsera efter stallplatser.

Jag tycker det är bra att känna till utbudet vare sig man just då har planer på att flytta hästen eller ej- inget konstigare än så.

Men vad jag tycker är lite konstigt eller kanske bara ett fall av missriktad välvilja är de som slänger iväg tips på stall till de som efterfrågar stallplats vare sig platsen är lämplig eller ej. Och många är väldigt tydliga med vad de söker och anger detta noga så man kan ju faktiskt läsa innantill innan man kastar sig över tangenterna.

Om man tex söker stallplats kring Malmö säger det väl sig självt att stall i Kristianstad, 10 mil längre bort, inte är intressant.

Vill man ha bra ridvägar behöver man inte tips på stall där det går 2 korta grusvägar till och från stallet och inget mer?

Har man en 3-åring är kanske ett stall med små grushagar där hästarna går ute 6 timmar om dagen inte det man behöver tips om?

Ja, ja…folk får så klart tipsa om vad de vill men det blir säkert många onödiga telefonsamtal eller till och med stallbesök- jag har själv gjort det flera gånger…

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>