In och ut

Härom dagen visade jag er hur det kan se ut när jag lastar Vicke, dvs hur han går IN i släpet.

Idag tänkte jag visa hur det kan se ut när han går UT ur transporten:

Som ni kanske förstår är det inte helt lätt att filma och hålla koll på sin, om än snälla och lugna, häst och jag gjorde detta väldigt spontant så filmen lämnar en del att önska.

Men ni förstår principen i alla fall; jag låter alltså Vicke gå ut själv, precis som han också går in i transporten.

Nu är ju detta lite ”överkurs” vad gäller lastning men om man gör det är det så klart mycket viktigt att man aldrig står direkt bakom hästen utan snett åt sidan så att man inte riskerar att bli översprungen OM något skulle hända.

Som ni kan se har jag täcke ovanpå sadeln; det har jag alltid oavsett väderlek (men tjockleken varierar) för att förhindra repor.

En annan lite speciell grej är att jag, till skillnad från 99 % av alla som kör hästar alltid har min häst lös i transporten.

Jag anser personligen att det är lättare för hästen att stå lös och inte riskera att fastna och inte kunna komma loss vid en eventuell olycka och jag är inte heller det minsta rädd för att hästen ska vända sig runt.

Och även OM min jättehäst på något sätt skulle lyckas vända sig så hade jag kunnat lasta ur honom lika lätt vänd åt fel håll så att säga- det är jag faktiskt övertygad om utan att ha provat.

Så har alla mina egna hästar åkt när de blivit tillräckligt snälla, dvs väldigt snabbt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>