Saknad?

Efter över 60 avsnitt av ”Hemma igen” (A place to call home) har serien kommit till sitt slut och jag kommer absolut att sakna den.

Har verkligen sett fram emot nya avsnitt- otroligt bra serie helt enkelt!

Detta fick mig att minnas hur jag faktiskt upplevde en rejäl tomhetskänsla när jag hade läst ut alla ”Svarta Hingsten”-böckerna i min ungdom- jag var uppriktigt ledsen!

Har ni någon gång känt så inför någon bok/ tv-program?

Jag känner för övrigt personer som är fullkomligt Harry Potter-besatta så jag kan bara gissa att de kände samma sak när de läste ut alla böckerna och såg allt som fanns att se i film-väg.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Rackemarie

  Jag kommer också att sakna Hemma igen. Six feet under är en annan serie som fick mig att känna på ett liknande sätt.

  Svara
 2. Linda Persson

  Verkligen en feelgood serie
  Trodde det skulle komma en säsong 7 😉

  Svara
 3. Åsa T

  Det var ju en sann historia, synd att man fick reda på det i sista avsnittet, tror jag sett annorlunda på hela serien om jag vetat det från början. Men den var bra, jag saknar den också. Downtown Abbey! Jag var uppriktigt ledsen när den tog slut. GOT förstås, kommer att sakna den också när den är slut men njuter varje måndag nu.

  Svara
  • Birgitta

   Har inte alls fått uppfattningen att det var en sann historia och har googlat och inte kunnat hitta något som stödjer det påståendet.

   Att det de sista minuterna i sista avsnittet beskrevs ”vad som hände sedan” tolkar jag inte alls som att det har hänt ”på riktigt” eller vad syftar du på?

   För övrigt tillhör jag den procent av svenska befolkningen som inte har sett en sekund av GOT, vet knappt vad det är 🙂 !

   Downton Abbey var helt suverän!

   Svara
   • Birgitta

    Development for A Place to Call Home began after Bevan Lee completed his ”domestic trilogy” (Always Greener, Packed to the Rafters and Winners & Losers).[4] He took inspiration from film director Douglas Sirk’s 1950s films such as Written on the Wind (1956) and All That Heaven Allows (1955).[5] Lee told The Age that he wanted to create a romance-driven melodrama based in the 1950s because people’s lives in the present are ”relatively bland”. He said: ”At the end of the day, conflict is drama and we live in relatively conflict-free society. I had to go to a place where there was pain and damage and hurt; after the war there was.”[6] The script is co-written by Lee and Trent Atkinson.

    Svara
 4. Charlotte

  Ja den är så himla bra och det är en stor sorg att den är slut
  Jag började titta på den tack vare ditt tips och om du (nu eller senare) skulle ha fler serietips så tas de tacksamt emot!

  Svara
  • Birgitta

   Vet ej om du har Netflix (kostar annars 90:-/ månad tror jag) men där finns många bra och lättsamma serier samt bra ”deckare”.
   Exempel: Frankie and Grace, When calls the heart, Anne på Grönkulla, River, Marcella, Broadcurch, Elementary, Mr Selfridge.

   SVT Play är ju gratis och har också haft många bra brittiska kriminalserien men jag vet inte om några fortfarande sänds.

   Ska själv börja titta på ”ett fall för Vera”, första avsnittet bådar gott.

   Vill du se se svensk nutidsserie kan du kolla på Bonusfamiljen, mycket igenkänning där….

   Svara
 5. Birgitta

  Ett tips från mig till Bevan Lee, skaparen av a Place To Call Home är en ”spinoff” som kunde utspela sig på inrättningen som Elizabeth öppnade för ensamstående kvinnor i sista avsnitten. Där hade man kunnat följa Henry (och Harry) och säkert många spännande kvinnoöden.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>