Man tager vad man haver

Vickes hage är ju en grushage som det bara växer enstaka grässtrån i men i avvaktan på att vi kan använda sommarhagarna har han i alla fall mellanrummet mellan gräshagarna att gå och beta i då och då.

Så här har han gått sedan den 23 april när dessa kort togs och gräset har hunnit växa sedan dess.

Det blir bara ca 1 timme om dagen som han går där; eftersom det inte är en ”riktig” hage vill jag bara ha honom där under uppsikt men det är verkligen bättre än inget och att stå och handbeta honom ids jag inte.

Jag har hört att en del redan har släppt hästar på bete och jag har också hört varningar om hög sockerhalt i gräset och hög fångrisk pga detta men en timmes betande om dagen känns som riskfritt för min stora häst.

Här kan man läsa mer om invänjning på gräs!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>