Partnerpresentation

Bäst!

En sak jag sett flera gånger både IRL och på nätet och som stör mig så att jag måste skriva av mig är hur en del personer ”presenterar” sin partner.

IRL blir jag otroligt illa berörd när par tjafsar sinsemellan offentligt och jag skulle absolut ta upp det med min egen och be honom att aldrig göra det igen om det hände.

Fast just Henrik och jag tycker väldigt lika i den frågan så det lär inte hända.

Men även på nätet ser jag ibland hur, faktiskt bara kvinnor, liksom vill låta påskina att deras partner är en ”toffel”, hur de kan ”bossa” med denna person, vilka dumma saker personen gör osv.

Det kan uttryckas i ord eller bilder och det ska måhända föreställa att vara roligt eller ge sken av en tuff, självständig kvinna men det blir för mig bara pinsamt.

Och jag skulle aldrig tolerera att framställas så av min partner.

Man ska överhuvud taget vara försiktig med vad man återger kring andra, lätt identifierbara personer på nätet och bara för att man råkar stå någon väldigt nära är det inte säkert att den personen vill visas upp på ett visst sätt eller över huvud taget faktiskt!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Charlotte

  Jag håller verkligen med! Jag får en klump i magen när jag läser vissa partnerpresentationer på nätet. Eller i verkligheten när någon hackar på sin partner inför andra personer. Det är inte det minsta roligt utan bara pinsamt och ledsamt.
  Ett riktigt hemskt exempel är serien ”Gifta på låtsas” när de i ett avsnitt har parträff och J är riktigt vidrig mot sin man inför de andra två paren (samt stora delar av svenska folket). Jag har svårt att tro att den förtroendeskadan går att reparera plus att jag tror att beteendet kommer få återverkningar även på andra områden i personens liv ex kommande arbetsplatser och andra sociala sammanhang.

  Svara
  • Charlotte

   Rättelse:
   ”Gift vid första ögonkastet” heter serien och inget annat

   Svara
 2. Liv

  Gräsligt när man gör ner varandra i offentligheten och ska visa sin makt. Även gräsligt på hemmaplan kan jag tycka. Är det något vi verkligen aldrig tummar på här hemma så är det tonen vi har mot varandra! Den är A och O! Och att alltid visa uppskattning för den andres insatser! Och tusen saker till … Jag skulle för övrigt kunna skriva en hel bok om hur jag tycker att man ska vara mot varandra för att en relation ska hålla, anser mig nämligen sitta inne på en hel del mycket mer know how i detta ämne än många, många andra 🙂

  Svara
 3. Manda Stillnert

  Omnämner ytterst sällan min sambo på sociala medier, eller överhuvudtaget har jag blivit väldigt restrektiv med vad jag delar med mig av efter ha haft en chef som kollade upp precis allt. Därför så får man mest numera njuta av min Tapir häst på min FB 😉

  Svara
  • Birgitta

   Ja, detta är något jag har tagit upp flera gånger på bloggen genom åren; att en del människor inte verkar förstå (eller bry sig) att ”hela världen” kan läsa vad de skriver.

   Jag försöker i alla fall att tänka på det, framför allt på Facebook och med tanke på mitt yrke.

   Det är så lätt att saker misstolkas och jag skulle inte vilja att varken nuvarande eller framtida arbetsgivare tex fick en negativ/ felaktig bild av mig rörande vissa frågor.

   Och jag tror att det är ganska vanligt att alla möjliga personer ”kollar upp en”- tex när man ska söka jobb men även i andra sammanhang.

   Svara
   • Manda Stillnert

    De är svårt de där de är en avvägning men skulle aldrig vilja ha en sådan chef igen i vilket fall som helst hade till slut inget privat liv alls oavsett. Varför Stenai blir omnämd är för att hans f.d matte gärna vill veta hur de går för honom med inridning osv.

    Svara
 4. Minstral

  Jag skriver inte mycket om Laban på nätet och skulle såklart aldrig göra ner honom. Men en rolig sak var när jag tävlade för några veckor sedan och öd skulle kolla munnen efter ritten, då ropade jag -Laban, vill du komma och hjälpa till att knäppa upp nosgrimman. Öd, som jag känner, sa att är det Laban, jag tycker jag känner honom, men det är ju bara för jag läser din fb. Så en del skriver jag nog allt, men med kärlek såklart.

  Svara
  • Birgitta

   Så länge ens partner är medveten om att hen omnämns på ens sociala medier OCH man skriver om personen neutralt eller kärleksfullt tycker jag att det är helt ok- jag nämner ofta Henrik på min blogg tex.

   Det är det där raljerandet jag inte kan med, när man liksom vill visa hela världen hur man minsann ”bossar” över partnern, eller hur dumma saker hen gör eller annat som förlöjligar partnern medan man liksom vill lyfta sig själv….usch…det ger mig rysningar.

   Sedan vill jag verkligen inte påstå att det är vanligt tack och lov.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>