5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Obeskrivligt tragiskt såklart, men om önskan att vara en djurvän gör så att man riskerar sin hälsa har det väl ändå gått ett steg för långt?

  Svara
  • Birgitta

   Absolut men jag tror ändå att många inte tänker sig för utan klappar och pysslar med diverse djur på sin utlandssemester utan att tänka på just rabies.

   Svara
   • Linda

    Nej, man kan ju tycka att detta borde vara allmänt spridd kunskap, men du har nog tyvärr rätt.

    Svara
 2. Anna

  Jag är (sjukligt) rädd för rabies. När min bror och jag var i Rumänien hamnade vi i en situation med en aggressiv fårhund i bergen och den skrapade min bror på benet med träklossen den hade runt halsen (vargskydd för strupen som fårhundarna där har). Jag tvingade min bror till sjukhus så fort det bara gick och ville att han skulle bli vaccinerad men de påstod att det inte behövs om hunden inte bet honom… Vilket kanske är rimligt men jag hade ångest över det i flera år från och till för rabies kan ju dyka upp långt efter smittillfället.

  Skulle aldrig våga så mycket som peta på en gatuhund eller katt i Sydostasien eller Afrika.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>