Semesterboende

Kroatien var great!

Tjoho….nu närmar sig sommaren och därmed även semestern!

Både Henrik och jag älskar att planera våra utlandsresor och ser alltid mycket fram emot dom.

Henrik har redan börjat fundera på var vi kan ”ta vägen” den dagen vi förhoppningsvis går i pension friska och med energi kvar för att resa- hans funderingar går lite kring någon lägenhet utomlands där vi kan gotta oss medan det råder höst och vinter i Sverige.

Ingen av oss är lockade av varken camping/husbilsliv eller att köpa något torp att använda som sommarstuga, i det sistnämnda fallet riskerar man att ägna för mycket tid åt renoveringar i stället för att lata sig 🙂 och det kan dessutom bli kostsamt och tidsödande om boendet börjar rasa ihop samtidigt som man själv höll jag på att säga 🙂 !

I så fall undrar jag om man inte hade tjänat mer på att köpa ett attefallshus, har en bekant som köpte ett helt nytt pyttehus för runt en halv mille och är jättenöjd.

Ja, vi får se var vi hamnar; kanske i en lägenhet i Kroatien som vi tyckte så mycket om när vi var där och jag talar ju dessutom språket flytande.

En annan bekant har planer på lägenhet i Portugal som påstås vara förmånligt för svenska pensionärer.

Har ni något permanent semesterboende och var i så fall?

Har ni kanske husvagn eller husbil?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Inget pensionärsboende i planeringen 🙂 men skulle jag uttala mig om framtiden skulle i såfall Frankrike vara aktuellt för vår del. Markus pratar flytande franska och vi båda tycker väldigt mycket om Frankrike.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>