Ett utmärkt förslag!

Läser detta förslag från en domare och ryttare (Charlotte Hamilton från Skåne) och tycker det är såååå klokt och bra:

Hej, ett litet förslag från mig personligen. Alla ni som arrangerar tävlingar ,varför har ni inte alla öppen bana innan start tex kvällen innan och/ eller 1 timme innan första start? Alla tävlingar är till för träning och göra sin bästa prestation,då skulle nog många ryttare och hästar ha lugnat ner sina tävlingsnerver och få en bättre känsla och förhoppningsvis fler poäng.Det är väl det som är meningen ? Många tävlingar startar kl 9, sekretariatet brukar starta 1 timme tidigare då har man massor av outnyttjad tid när alla är på plats.
Är det ngn paus mitt på dagen för prisutdelning och lunch kan nästa gäng få plats att rida även om det blir i en kvart. Hästarna är idag mycket känsligare, och många känner press. Det ska vara kul och tävla och vi vill förenkla. Det är svårt ändå när man har sina minuter på banan att få till en avslappnad ritt, och vi jobbar på hästens välfärd, trygghet. Tror det hade gett mervärde för många ,och man känner sina hundratals kronor man betalt för starten ,kommer mer till sin rätt. En liten tanke
!

Vad tycker ni?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Hade alla kunna jobba frivilligt gratis hela tiden, kanske det gått. Går ju knappt att få funktionärer till tävling, så hur ska det gå om folk ska stå hela kvällen innan? Hade du själv lagt två hela dagar/kvällar åt detta? Gratis…..

  Svara
  • Birgitta

   Jag gillar ffa idén med att ha öppen bana timmen innan första start (8-9) och en kvart mellan någon klass- det kräver ingen extra funktionär som jag ser det.

   Det GÅR att lösa även på andra sätt om man vill och är kreativ (och inte använder tävlingsbanan till tex ridskoleverksamhet).

   Södra Sallerup tjänar en extra slant på att ha öppen bana veckan innan en del dressyrtävlingar, man betalar 150:- och kan komma dit och rida när man vill, jag har själv utnyttjat detta vid ett tillfälle.

   Så jag är övertygad om att FLER men inte alla kan hitta lösningar likt de Charlotte föreslår.

   Att ”utnyttja” funktionärerna ÄNNU mer instämmer jag är fel väg då det redan råder brist på många håll och orken/ intresset tryter.

   Svara
 2. Ann

  I princip ett bra förslag. Som ju fungerar på alla meetings.
  På morgonen – en timme före start-idén är väl det svåraste. Banan ska harvas innan första start. Och var ska gränsen för antalet ekipage gå? Kommer nästan alla startande för att rida den där timmen innan så spricker det ju fullständigt.
  Jag tror mer på att mer officiellt släppa in ekipage mot avgift under veckan innan. Så har jag gjort en hel del. fast mer inofficiellt då. ;). Jag har kontaktat stallansvarig och åkt och ridit på tävlingsplatsen under veckan innan tävling. Av alla klubbar jag frågat har typ bara en sagt nej.

  Svara
 3. Minstral

  Jag tycker det är bra, men tänker lite på harvningen av banan. Kvällen innan är ok om någon har lust att harva sen. Tycker det funkar bra också med öppen bana efter tävling, visst det påverkar ju inte just den starten, men efterkommande.

  Svara
 4. Anna

  Säger som någon ovan, knappast realistiskt för de flesta mindre klubbar som redan har svårt att hitta funktionärer. Jag som ändå gillar att hjälpa till skulle aldrig i livet ägna extra timmar kvällen innan åt att arrangera öppen bana (skulle ju behövas parkeringsvakter, någon som kollade veterinärintyg och att enbart anmälda ekipage var där, osv osv).

  Timmen innan har man som funktionär rätt fullt upp också så är inte som att man har tid att hantera alla eventuella problem som kan uppstå när plötsligt dagens samtliga startande vill få lasta ur och börja rida samtidigt.

  Så jo visst förstår jag att de tävlande gärna skulle vilja det men för de flesta klubbar tror jag som sagt det skulle vara svårt att få till. Kanske skall man också fundera lite kring hur ryttare tränar sina hästar i vardagen om hästarna bryter ihop av skräck så fort de kommer till ett nytt ridhus…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>