Är rosetten viktig?

Detta med att försöka göra dressyrtävlandet mer attraktivt har vi ju diskuterat flera gånger på bloggen.

Hur detta kan göras har det kommit många förslag på och jag läste igår detta.

Jag har för egen del aldrig reflekterat över just rosettens betydelse men kanske betyder den mer för tävlande generellt än för just mig?

Jag brukar aldrig ens titta särskilt noga på mina rosetter, de är alla lika välkomna men om de är stora eller små osv är inget jag noterar eller har några synpunkter på.

Men vad säger ni; spelar rosettens utseende någon roll för er?

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ann

  Nej verkligen inte.
  De åker ändå ner i en påse direkt. Plaketten däremot är mer rolig. Trist att så många har sådana fula, enkla och billiga sådana numera.

  Svara
  • Birgitta

   Numera är det inte ens alla klubbar som HAR plaketter.

   Hade jag haft eget stall hade jag spikat upp mina plaketter men som inackorderad har jag aldrig velat eller i vissa fall ens KUNNAT det. Herons 99 plaketter hade liksom inte fått plats på boxdörren 🙂 !

   Numera hamnar allt i källaren….

   Svara
   • Ann

    Jaha! Plakettlöst har jag aldrig varit med om! Med eget stall är det kul med plaketterna. 🙂

    Svara
    • Birgitta

     Jodå…har förkommit i Skåne i många år nu. Ibland kan man också få välja om man vill köpa dom för runt 50:- styck.

     Svara
 2. Anna

  Personligen tycker jag det gått inflation i rosetter. De är så stora och det gör att alla tävlingsplatser måste lägga mer pengar på rosetter och bottenlinjen blir mindre. Den är ju fin att ta ett foto med men för mig är det att resultatet blir registrerat jag betalar för. Jag brukar lämna tillbaka rosetten till klubben efter bild. Alla prylar man kan få också kan också skippas, få ett schabrak eller fleecetäcke etc. är inget jag har användning för. Jag är kräsen i färg och märke. Eller tex. en fodersäck, vad ska man med det till? Jag blir glad för blommor

  Svara
  • Birgitta

   Det är nog omöjligt att göra alla kategorier av tävlande nöjda.

   Barn och möjligen också ungdomar TROR jag gillar rosetter mer och har synpunkter på deras utseende, möjligen även vuxna som precis börjat tävla/ inte gör det så ofta. Men nu generaliserar jag grovt och har kanske helt fel?

   Hederspriser är nästan omöjliga att tillfredsställa allas smak, storlek osv.

   Jag har vunnit joggingbyxor som skulle passat en jätte 🙂 och hästsaker som varit för små för min stora häst.

   Fick en gång ett presentkort på en så liten summa att bara bensinen till affären hade kostat mer.

   Bäst är om man kan få välja hederspris utifrån placering så att ettan väljer pris först, tvåan därefter osv.

   Men pengar är nog ändå mest uppskattat av de flesta om än måhända fantasilöst?

   Svara
   • LenaB

    Till våra tävlingar i dressyr är det jag som gör de flesta inköpen av priser, försöker välja sådant som jag själv skulle bli glad för och som kan passa de flesta. Vi ser alltid till att ha fler priser än pristagare och så får 1:an välja först i varje klass. I helgen hade vi tex pälsglans, grimmor ( i mer än en storlek), lindor, snygga dressyrspön, nummerlappshållare (den lite dyrare varianten i ”läder”), borstar (naturborst), och jag tror faktiskt att alla kunde hitta ngt de tyckte var ok. Blommor, som ngn föreslog, är ju supertrevligt men jag tror liksom inte att Lisa 10 år blir så glad för en bukett…
    Prisrosetter vet jag inte…en del blir superglada (även en del vana tävlingsryttare har tackat så jättemkt för fin rosett:-). OM jag hade haft eget stall så hade jag absolut hängt upp mina priser snyggt i stallet, nu samlar de mest damm hemma…

    Svara
 3. Linda

  Nej, varken plaketter eller rosetter är av intresse för mig. Jag vill gärna ha premier. Det är ett välkommet bidrag för kommande startavgifter. Jag gillar inte heller klubbar som ger hederspriser istället för premier. Startavgiften tillbaka tycker jag gott att man kan få som placerad. Däremot är det mycket trevligt med hederspris utöver premier.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer i att premier inte bör bytas ut mot hederspriser, det ska i så fall vara båda delarna. Annars känns det som ett sätt att spara pengar mer än något annat.

   För övrigt vill jag tipsa alla tävlingsarrangörer som har hyfsat nära till Gekås att handla hederspriserna där. Man kan få både fina häst, ryttar och prydnadssaker där billigt men som ändå känns som ”något att ha”.

   Svara
 4. Frida

  Jag hade aldrig valt en tävlingsplats baserat på rosetter eller priser (får nästan aldrig ngn plac ändå haha) utan det är annat som jag prioriterar MEN vinner jag en fin rosett så uppskattar jag det och tycker det är roligt, även fina hederspriser även om det så klart är svårt att få ihop vinster som passar alla. Och jag måste erkänna att en liten, fattig och tråkig rosett inte är superkul.

  Svara
 5. Minstral

  Bryr mig inte så mycket om hur rosetten ser ut bara jag får en. Är barnsligt glad för rosetter och hänger upp dem i sadelkammaren. Tycker det är synd dock att många klubbar skippat plaketten som pryder boxen snyggt. Hederspris kvittar, hellre premier eller avgiften tillbaka.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>