Paraply?

Härom dagen ställde Henrik en mycket berättigad fråga som jag dock aldrig reflekterat över tidigare; han undrade varför vi hade ett paraplyställ i hallen när vi aldrig använder paraply 🙂 !

Nu ska det sägas att han borde ha ställt sig själv frågan snarare än frågat mig; stället är hans och fanns således redan innan jag flyttade in.

Men frågan fick mig att fundera över hur ofta jag använder paraply och svaret blev typ ”aldrig”.

Jag har tex ett paraply liggande i bilen ”just in case” men jag kan inte påminna mig att jag någonsin har använt det på de minst 10 åren det har legat i mina olika bilar.

En mycket onödig sak som tar upp plats för mig med andra ord.

Hur ofta använder ni paraply?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Tang

    Rätt ofta.. Vi har ett stort Ikea paraply i bilen, och ett litet som ligger i botten av väskan. Vet ju aldrig när det tänker börja regna

    Svara
    • Birgitta

      Det är ju inte så att jag aldrig går i regn men jag ids liksom inte ta fram paraplyet utan fäller tex hellre upp kapuschongen på jackan eller blir lite blöt.

      Svara
  2. Charlotte

    Ganska ofta på jobbdagarna.
    Nästan aldrig på fritiden/hundpromenader

    Svara
  3. Anna

    Inte så ofta men kan ju ha betydelse att vi bor i Skåne där det alltid blåser och därmed inte är optimalt med paraply.

    Svara
  4. Anna

    Ofta skulle jag säga. Men jag kör aldrig bil och äger inga praktiska funktionskläder så det kanske förklarar saken. Dessutom verkligen hatar jag att bli blöt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>