Fredag- evighetsfett

Idag blev det tömkörning på utebanan i regn och efteråt var det en hel del av både mig själv och utrustningen som behövde en ”upp-putsning”.

Och när jag rengjorde mina lädertömmar tänkte jag att jag måste påminna er läsare om ett av mina absolut bästa (och billigaste) tips: att smörja med matolja.

Jag skrev ett inlägg om detta redan för ca 4 år sedan då tömmarna köptes begagnade (och i ett uselt skick) och effekten av den insmörjningen kvarstår än !?!?

Samma sak med en kandar av tvivelaktig läderkvalité som jag dränkte i olja för ”tusen” år sedan; det har bibehållit den sedan dess mjuka känslan.

Mina stackars tömmar behandlas allt annat än varsamt; de släpar oftast i marken under tömkörningspassen och torkas i bästa fall av efteråt lite hjälpligt men som sagt; de känns fortfarande mjuka!

Tricket är således att låta vad det nu är man vill smörja upp ligga i ett matoljebad i några timmar- man kan helt enkelt hälla en liter olja i en plastpåse, lägga i lädret och därefter låta tiden ha sin gång. Snabbt, enkelt, billigt och effektivt!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>