När snålheten bedrar visheten

Jag har aldrig betalat så mycket för ensilage som i år (som mest 6:-/ kg) men har också resignerat lite och inser att det många gånger kostar mer än det smakar att jaga billigt foder.

Just nu ser jag en massa annonser om billigt (runt 2-3 kronor/ kilot) stråfoder men dels väger balarna flera hundra kilo (= Vicke skulle inte hinna äta en fjärdedel innan resten blev dåligt) och dels ska man frakta hem dom också för frakt ingår inte när man köper så lite och billigt.

Och stå och slita med så tunga grejer, riskera att få hem dåliga balar som man måste slänga, tjafsa med säljaren om man vill reklamera, dela balar med stallkamrater och även då riskera tjafs för att någon kanske ger hästen mer än den betalat för bla bla bla…. nej…jag orkar inte!

Då är den enklare att köpa bra foder av stallägaren och slippa engagera sig!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert

    Nu tar vi ju in allt grovfoder själva så är en bal dålig är de ju bara och byta den helt enkelt. Men förstår inte att folk inte förstår att de kostar att tillverka grovfoder. En rundbal kostar mellan 500-600 kronor styck och de är inget konstigt med de. De är bara hästmänniskor som tycker de är skumt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>