Tisdag- på sjön

Idag har vi tillbringat stora delar av dagen ”på sjön”.

Vi har åkt båt till först ön Hvar där vi stannade till i Jelsa och därefter till Brac där vi besökte den populära stranden Zlatni Rat.

Stranden marknadsförs som otroligt vacker men ärligt talat tycker jag personligen att det finns många likvärdiga badplatser i Kroatien så man behöver inte åka just dit. Men kul att ha varit där.

Resan
Båten
Undertecknad
Maken
Jelsa
Jelsa
Jelsa
Två åsnor
Zlatni Rat
Zlatni Rat
Love
Yoghurtmilkshake på Bol
Rent hamnvatten på Bol
Vårt hotell är byggnaden längst till vänster i bild

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Tack! Att resa är ett stort gemensamt intresse och en vecka är precis lagom för en hästtjej att resa bort 🙂 !

      Svara
      • Liv

        Ja, att resa är underbart! Jag läääängtar tills vi kan börja resa lite mer i vår familj. Väntar iaf till minstingen är ett år! För övrigt är Kroatien otroligt fint!

        Svara
        • Birgitta

          Ja, vi tycker om Kroatien, mycket pga den korta restiden (flygrädd make), det rena havet och att jag kan språket (väcker många barndomsminnen och allmänt kul/ bra att träna språket).

          Annars är väl många ”semesterorter/ länder” lika i mångt och mycket.

          Jag tycker i alla fall att det inte skiljer sååå otroligt mycket mellan Turkiet, Grekland, Kroatien, Montenegro, Teneriffa, Gran Canaria osv.

          Det finns inte en massa sevärdheter (och frågan är hur mycket man VILL fara omkring i 30-40 gradig värme) och mycket handlar om vilken standard man väljer på sitt hotell och vad man vill betala för.

          Tex vår strand här är avskild och relativt lugn och utan större trängsel; solstolar, handdukar och parasoll är gratis.

          Bara 500 meter längre bort börjar den allmänna stranden som är proppad med badgäster och man måste ligga på en massa brännheta småstenar om man inte betalar för solstol.

          Havet är dock detsamma 🙂 , fantastiskt rent!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>