Glöm ej!

En vanlig syn på mina solsemestrar är alla ”sönderbrända” kroppsdelar hos de som vistats i solen för länge och jag vill verkligen slå ett slag för solskyddskrämer!

Minns när jag var liten och hade bränt mig ibland- jag kunde knappt sova på natten på grund av smärtan och det är ju både farligt och onödigt.

Så klart är det säkraste att undvika solen helt och tex ligga under ett parasoll men om man vill sola rekommenderar jag rejäla insmörjningar!

Samma sak när man är i stallet faktiskt; där tänker man kanske inte självklart på att smörja in sig men eftersom man väl oftast rider utomhus samt även gör en del annat utanför stallet är det all idé med lite kräm!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Var på semester tidigare på året i Spanien. Hade 50 solskyddsfaktor på axlarna då jag vet att jag lätt bränner mig där. Brände mig ändå som attan… Tycker inte ens om att sola, bara bada

    Svara
    • Birgitta

      Nu vet jag inte hur länge du exponerade dig för solen eller hur känslig hud du har men jag glömde att tillägga att lika viktigt som det är med solskydd lika viktigt är det med gradvis tillvänjning.

      Jag blir väldigt brun och solar gärna men de första dagarna nöjer jag mig med 1 max 2 timmar i solen. Solade lite i Sverige innan vi åkte hit för här är det rejäl sol från typ 8.30 till 19.00.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>