Söndag- nöjd och missnöjd

Fick stiga upp i ottan (4.30) i morse för att hinna med lite allt möjligt innan det var dags för en tävlingsstart strax efter 9.

Efteråt var jag väldigt missnöjd med procenten (60,5%) men väldigt nöjd med ritten av många olika anledningar.

Flera moment som jag tidigare tycker har varit mycket sämre på tävling än hemma kändes avsevärt bättre; det har ibland varit marginellt och känts mer än det har synts men ibland har det verkligen synts också och påverkat poängen.

Nu gäller det för mig att försöka bibehålla dessa förbättringar till kommande starter så att det blir mer implementerat även på tävling och inte bara när jag tränar.

Bjudningen, takten i galoppvolterna, uppridningen innan den avslutande halten, ett mjukt enkelt byte, högerslutan som kan bli hur konstig som helst…ja…det finns en hel del att jobba med förutom allt annat så klart.

Men jätteskönt att jag märker en positiv skillnad!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Karlegård

    Kollade på protokollet och det måste ändå ha varit en jämn ritt? Var väl bara en bytesmiss som ställde till det lite. Filmar du ritterna? Eller idag var du kanske själv. Få som brukar vilja följa med på tidiga starter..Man skulle ju iaf vilja veta vad som krävs för att alla 6.5 ska bli 7 o alla 6 ska bli minst 6.5. Det kan inte vara sååå långt borta ändå.
    Jag tror att jag är på väg att knäcka nöten på Hedwig. Har fått ihop henne på ett helt annat sätt både på träning och på framridningen sista veckorna men när jag rider programmet drar hon sig fortfarande för lång när hon tycker det blir jobbigt. För min del tror jag att poängen kommer bli annorlunda om hon blir så stark att hon håller ihop sig hela programmet. Blir ju också ofantligt mycket enklare att rida och påverka. (Fram tills allt rasar igen o hon rätar ut.)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>