Smaken är som baken

Kommer ni ihåg att jag för några veckor sedan berättade om hur vissa (läs: maten) saker var urdåliga på ett hotell i Italien förra sommaren (annars kan ni läsa här)?

Hur som helst fick jag för ett tag sedan för mig att kolla upp hotellet på Tripadvisor igen och det slog mig åter hur tex 2 personer kan uppfatta exakt samma sak på heeeelt olika vis. Nedan exempel på en skribent som gav hotellet betyg 5 medan den andra gav betyg 1.

Betyg 5:

Älskar detta hotellet! Mycket mysigt med privat hotellstrand och strandbar med den bästa pizzan vi ätit! Rätt basic frukost men mycket gott bröd. Vill man prova det kalabresiska köket är detta hotellet ni ska bo på, varje kväll finns det två menyval på dagens rätter, en som är med kalabresisk mat. Mycket vällagad mat och fin salladsbuffé med solmogna tomater och kalabresisk rödlök. En bit från stan men hotellet har shuttle som går fram och tillbaka för 9€. Stor parkering, tillgång till tennisbanor och kanoter. Vi kommer definitivt komma tillbaka igen!

Betyg 1:

Ligger långt ifrån den stora staden Tropea. För att ta sig in till staden (som man vill göra varje dag eftersom det inte finns någonting att göra på hotellet) så kör hotellets personal in till stan i en buss som är dyr. Man får komma överens om en tid med personalen då de hämtar en i Tropea. Maten var under all kritik. Vill inte ens beskriva ”upplevelsen”. Helt oförståerligt hur vissa har gett detta hotellet mer än lägsta betyg. Jag brukar inte vara kräsen, men detta var så dåligt. Har aldrig haft det tråkigare på en semester innan. Bortkastad tid. Och föressten! Standen suger! Stenig och full med krossat glas.

Vi var som jag har berättat tidigare väldigt nöjda med det mesta så vi kan varken instämma i att det var tråkigt på semestern eller att stranden ”suger” men den som skrev nedanstående om maten tyckte exakt som vi tydligen 🙂 :

Maten var rent ut sagt bedrövlig och får lägsta betyg. Man får fylla i ett papper under dagen om vad man ville ha för mat av det som gick att välja mellan den dagen. Engelskan var dålig och felskriven i pappret, så det var inte alltid man förstod vad det var för mat. Jag ska skriva några exempel på vad man kunde få för mat. Första dagen fick vi en potatisgröt som bestod av en blandning av vatten och potatispulver med två ännu hårdare brödbitar i. Detta gick inte att äta. Man får tre måltider under middagen, potatisgröten var den första. Sedan var det två tunna köttbitar på en liten tallrik i olja. Också helt oätbar. Efter det blev det en melonskiva som vi kunde få i oss, men inte mycket att hänga i granen. Det här var kvalitén av maten hela veckan. Vi fick sitta inomhus och äta middag hela veckan i ett rum som påminde om ett fängelse. Vi frågade personalen om vi kunde få sitta ute, men då suckade dom djupt och sa att det inte fanns plats ute. Jag och min tjej fick åka till Tropea och köpa mat som vi sedan fick äta efter middagen hela veckan för att bli mätta.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Jag frågar mig varför man envisas med att äta maten om den är så kopiöst vedervärdig? Skit i att äta där och gå ut och ät istället. Om man ändå måste köpa på sig mat varje dag? Sååå himla dyr mat måste man ju inte äta – om det nu finns en ekonomisk aspekt.

    Svara
    • Birgitta

      Problemet kring maten var att hotellet låg otroligt off och det fanns inte den minsta lilla affär i närheten, än mindre någon restaurang.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>