Hur står det till?

Dags att känna årets stråfoderstatus på pulsen känner jag!

Hur har ni det där ute i stallen?

Har ni lätt att få tag på stråfoder i år och hur ser priserna ut?

Jag har en känsla av att skördarna hittills varit goda; jag ser många annonser om att man vill sälja både årets och fjolårets partier- kanske för att man hamstrade då och har fått mer än nog i år?

Ser också att priset på lucern sjunker och många säljer och det är väl samma sak där; vissa köpte pallvis förra året och nu håller säckarna på att gå ut i datum.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Har haft min hö bonde de senaste 10 åren. Han är superseriös, vattnade i fjol så att skörden inte blev en ren katastrof.
    Detta året verkar han vara mkt nöjd med.
    Han har alltid haft en schysst prissättning. Årets pris är 2.10 kr/kg

    Svara
  2. Liv

    Intressant är om de stall som höjde priser rejält pga ökade foderpriser, kommer att sänka sina stallhyror?! Om foderpriserna går ner vill säga. Det är läge för kartellbildning haha 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag känner till ett stall som höjde hyran med 300:- och som i samband med detta hoppades att priset skulle kunna återgå till det tidigare om läget förbättrades.

      Vet ej hur det blivit/ blir men just detta stall hade redan en så otroligt billig stallhyra att de säkert både hade kunnat bibehålla det högre priset OCH höja det utan att folk skulle flytta därifrån.

      I övrigt TROR jag att få sänker priset igen men kanske inte höjer hyran på ett tag?

      Svara
  3. Frida

    Vi kommer att få från våra vanliga bönder, priset har gått upp marginellt, 100 kr/rundbal vilket känns rimligt oavsett. Hoppas verkligen att det inte blir ngn sommar som 2018 nånsin igen, men det lär väl hända igen även om man kanske är mer förberedd då.

    Svara
  4. Rackemarie

    På våra fält fick vi 13 balar förra året, i år 36! Vi klarar oss bra på det över vintern. Det vi fick köpa in 2018 låg på 3,50kr/kilo. Har ännu inte blivit informerad om vad årets pris på det egna kommer att ligga på av arrendatorn. Hoppas verkligen det blir lägre.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>