Bra tips för att hålla vikten

Mina favvobyxor hjälper mig!

Om man är intresserad av att bibehålla sin vikt/ inte gå upp i vikt har jag 2 ”stensäkra” tips varav jag redan har tipsat er om den ena grejen tidigare.

Det är att väga sig VARJE DAG!

Det låter ”så klart” trist/ jobbigt/ whatever och det är givetvis upp till var och en om man vill följa detta råd men GÖR man det så riskerar man inte ”plötsligt” att ha gått upp 5 kilo eller nåt.

För ingen i hela världen går upp 5 kilo på en dag utan det vet vi alla att detta är sådant som smyger sig på.

Vill man inte få en tråkig överraskning så väger man sig odagligen och tar därefter ställning till om man är ok med viktuppgång/ viktnedgång eller status quo.

Ett annat tips är att köpa ett plagg som man verkligen gillar men som liksom ”kräver” att man inte går upp det minsta i vikt för att man ska kunna få det på sig.

En vän hade ett par sådana ridstövlar en gång tex och detta är ju inget man bara köper ”sådär” så det hjälpte henne att hålla vikten 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast det är ju inte så lätt som du får det att låta. Du har inga problem med din vikt och då är det lätt. Det handlar om så mycket mer. Lyssnade på en podd häromdagen på P4 om övervikt, hade varit bra för många att lyssna på den för att fatta att vi alla har olika förutsättningar och att det tom är omöjligt för vissa. Allt bevisat genom forskning. Hade jag ätit den maten du brukar visa bilder på hade jag vägt 100 kg. Jag är ganska noga men ändå överviktig. Var glad för att dina fettceller är välfungerande och begränsade.

    Svara
    • Birgitta

      Det som är lätt är att väga sig varje dag- och det är det jag skriver om.

      Jag KUNDE fram tills jag var ca 30 äta kopiösa mängder onyttig mat, godis, snacks you namn it och jag var ändå smal.

      Numera tänker jag VARJE DAG på vad jag äter och hur mycket.

      När vi reser, dvs 2 veckor om året unnar jag mig allt!

      Annars är det begränsat matintag som gäller.

      För att ta ett exempel vad gäller de bilder jag lägger ut som du nämner kanske jag tar foto på en lunch/ brunch vi varit ute och ätit. Det ska då sägas att jag i de fallen inte ätit något alls sedan dagen innan, dvs jag skippar frukost för att kunna äta en rejäl lunch/ brunch. Jag äter sedan därefter mycket lite resten av den dagen så sammantaget blir det inte några större mängder mat.

      Detta är MITT sätt att hålla vikten och hade JAG ätit allt vad jag ville i den mängd jag ville hade JAG vägt 100 kilo.

      Att hålla vikten är superviktigt för mig och därför gör jag som jag gör men jag vet också att det är jättetabu att diskutera tex bantning/ dieter och därför skriver jag bara i inlägget om hur man kan, om man vill, försöka BIBEHÅLLA sin vikt. Jag vidhåller att daglig vägning är ett bra tips- då ser man snabbt varthän det barkar.

      Under en period vägde jag mig inte alls och vips hade jag gått upp över 10 kilo. Kunde knappt tro det men vågen överbevisade mig.

      Svara
  2. Ida

    För det värsta som finns i hela världen är att gå upp i vikt va.

    Stackars dig som känner så.
    Men SNÄLLA sluta kabla ut dina ärstörda tankar. Folk behöver få sluta må dåligt pga sina kroppar, dom behöver inte tips om att fortsätta hata sig själva och andra med ”övervikt”

    Svara
    • Birgitta

      Jag tipsar om en massa olika saker på min egen blogg, det kan vara allt från recept till ridkläder, foder, you namn it och det är upp till de som läser om de vill fortsätta följa bloggen, prova något råd, bry sig eller inte.

      Men tråkigt att du känner dig tvingad att skuldbelägga de som bryr sig om sin vikt; det kan man väl få göra?

      Jag tycker för övrigt inte det minsta synd om mig själv så det behöver inte du heller göra 🙂 .

      Ha en bra dag!

      Svara
  3. Charlo

    Jag tror inte att Birgitta menade något illa. Jag känner inte henne personligen men har läst bloggen länge och jag har aldrig uppfattat B som en person som vill ”skamma” andra.
    Däremot är det inte så enkelt som att väga sig dagligen. Jag har tidigare varit smal hela mitt liv men har fått sköldkörtelbesvär och därmed även fel på ämnesomsättningen. Jag har lagt på mig massor av vikt trots mycket sunda kostvanor. Äter inte chips, glass, godis och dricker aldrig läsk eller alkohol, men ökar stadigt i vikt trots att jag är noga med maten och trots flitig motion (har även hund).
    Jag vill bara belysa det faktum att alla som är överviktiga inte har dålig karaktär eller äter för mycket och rör sig för lite. Ibland finns tyvärr medicinska eller hormonella orsaker

    Svara
    • Birgitta

      Helt rätt. Det finns en hel del medicin/ sjukdomar som medför viktuppgång.

      Och ”så klart” kan inte allt jag skriver om/ tipsar/ tycker appliceras på alla utan man får välja det som går och om man vill.

      Tycker man att de kläder jag tipsar om är fula köper man dom givetvis inte. Skriver jag om ett kakrecept och man inte gillar kakor behöver man inte ställa sig och baka. Och har man en medicinsk åkomma eller av vilken annan anledning som helst inte kan eller VILL påverka sin vikt så struntar man i mina tips på det området.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>