Fredag- tanke-tips

Idag blev det riktigt bra pass på utebanan!

Jag behöll ett bra fokus hela tiden och tänkte på vad vi hade tränat på för Nina igår samt hennes olika kommentarer och känslan gjorde mig mycket nöjd.

Provade att rida mer samlat mellan 5 stycken fyror och därefter lika många treor och minsann….det blev hur bra som helst.

När vi diskuterade detta igår sa jag till Nina att jag nog släpper iväg Vicke lite i galoppen för att jag är rädd för att han annars inte ”orkar” byta men precis som Nina menade så är detta bara ”trams” 🙂 och det märktes tydligt idag.

Jobbade också med övergångar mellan skritt och galopp (”tänk piruett innan avbrottet och var noga med vågskålen så att Vicke inte tippar framåt i avsaktningen”) och skolorna (där jag i ingången till öppnorna ska tänka förvänd sluta för att få med inner bak).

Jag är mycket nöjd med utebanans beskaffenhet just nu och hoppas att den ska vara användbar långt in på hösten.

Just nu rider jag bara i ridhus 2 gånger i veckan (när jag tränar för Nina) men när det blir sämre väder kommer jag att köra till ett närliggande och mycket bra ridhus.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>