Bra initiativ

Stämmer det är det utmärkt!

Nyligen läste jag en annons på Facebook där en kvinna bad de som ville komma och plocka äpplen i hennes trädgård gratis.

Detta är inte första gången jag nappat på ett sådant erbjudande och mina hästar har i alla år fått denna typen av extra vitaminer och godis några månader om året.

Personligen har jag alltid retat mig på all fallfrukt som går till spillo då trädägaren inte kan ta tillvara allt som först dinglar på grenarna och sedan ruttnar på gräsmattan.

Jag skulle önska att fler skänkte frukten så det blev win-win för både tagare och givare så att säga.

Den frukt jag plockade nyligen kommer både Vickster, hästarna i stallet och de boende och anställda på min arbetsplats att äta!

Här plockade jag!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Där jag bor verkar det vara ett riktigt ”icke-äppelår” tyvärr… Det var någon som sa att en rejäl hagelskur i våras hade förstört många kart… Vet inte hur det är i resten av landet?

  Svara
  • Birgitta

   Det är säkert olika i olika delar av landet och också mellan olika träd.

   När jag och min fd man köpte vårt hus hörde jag av någon att äppelträd oftast ger frukt vartannat år.

   Detta stämde definitivt inte på äppelträdet i vår trädgård som i alla år gav enorma mängder frukt.

   Däremot ser jag ett träd här i grannskapet som var proppat med äpplen förra året men som inte har ett enda i år medan träden runt omkring HAR äpplen.

   Svara
 2. Anneli Kristensson

  Måste vara sjukt skönt stt slippa gå o plocka all frukt som sedan bli rutten. Som du säger win win.

  För två år sedan så plockade jag massvis hos en där jag bodde. De hade köpt ett hus och där var ca 12-15 stora äppleträd. Hon sa ju de att de skulle aldrig hinna fixa med all frukt trots stor familj som kunde äta en del.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>