Torsdag- blött

Som jag berättade igår har det regnat en del i Skåne och efter regn även igår kväll såg utebanan vid det ridhus där jag tränar för Nina ut så här i morse!

Som tur är tränar vi aldrig utomhus och ridhuset är tip-top!

Idag hoppade Nina upp efter att ”endast” ha undervisat från marken i en del veckor.

Jag ser hela tiden förbättringar när hon rider och hon känner dom och det är så klart både roligt och framför allt eftersträvansvärt.

Kul också att jag tycker mig se att det finns mer att utveckla!

Det blir länge och längre sträckor av bra ridning, kortare och färre försök från Vicke att smita undan och jag lyckas hålla fokus och tänka på alla miljoner saker som jag behöver för att inte återfalla till rent slarv.

Om jag jämför Nina med alla tidigare tränare jag haft så är hon mycket mer noga med detaljer och grundridning men det har vi behövt- det inser jag nu med fler och fler facit i hand.

Jag rider på träning massor av övergångar och tempoväxlingar och det är stor skillnad på hur jag gör detta idag och för ett år sedan. Då nöjde jag mig med mycket mindre men hade också en häst som inte var lika framme till bettet, hade bakbenen med sig, ”satt ihop” osv.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>