Låt barn vara barn

Som ni vet har jag inga barn och ibland blir man på grund av detta automatiskt diskvalificerad att ha åsikter om dessa av de som har dom 🙂 .

Rätt eller fel….ibland kan jag känna mig som Birgitta 78 år när jag förfasar mig över en del saker som barn och unga tillåts göra/ säga/ ha på sig osv.

En del är kanske harmlöst men ändå olämpligt (enligt mig då), annat kan rent av vara skadligt.

Läste nedan och just detta med naglar är inget jag varken noterat eller reflekterat över men är det så som det beskrivs så hoppas jag att föräldrar tänker till:

Jag som nagelterapeut får väldigt ofta frågan av föräldrar om jag kan tänka mig att göra naglar på deras barn. Åldrarna har varit ned mot så låg ålder som 9år! Föräldrarna är nästintill desperata vissa gånger för deras barn tjatat och tjatat och tjatat om att får göra vid sina naglar då deras kompisar i skolan fått lov att göra sina. Jag nekar ALLTID dem till att boka en tid hos mig och informerar grundligt varför jag inte gör det och vilka risker som kommer med att sätta konstmaterial på ett barns naglar. Först och främst är inte en människas naglar färdigutvecklade förrän man är ca 15 år. Naglar växer nämligen i lager, och man har inte fått alla sina lager förrän i den åldern. Detta betyder att innan man fått alla lagren så är naglarna känsligare mot trauma. Att sätta konstmaterial på ett barns naglar och dem sedan bryts kan ge permanenta skador på naglarna. Barn är barn och förstår inte heller vikten av att vara rädd om sina naglar, dem ska enligt mig fortfarande kunna vara ute och leka utan att behöva tänka på att vara försiktiga med händerna. Sedan är det även kemiska produkter vi nagelterapeuter använder, och fast att vi är noggranna med hur och vart vi lägger materialet är ett barns hud fortfarande mer känslig än en vuxens och kontaktdermatit kan uppstå, vilket kan göra så att barnet inte kan göra naglar när rätt ålder uppnåtts.
Sedan tycker jag i min mening att en salong som tar emot barn inte är seriös. Jag tar mitt yrke på största allvar och kan med gott samvete vara utan dem pengarna jag hade kunnat få in på att göra vid barns naglar. Jag bryr mig mer om barnen än alla pengar i världen

Snälla föräldrar, jag vet att det är jobbigt att barnen tjatar och att alla deras kompisar får lov att göra för sina föräldrar. Men tänk på riskerna, låt även era barn få längta lite efter att få fixa naglarna. Dem har ett helt liv framför sig sen att gå till skönhetssalonger. Låt era barn vara barn.

Dela gärna vidare för att sprida informationen!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Annelie Magnuson

  Ja, vad fan!! Här går man och förhalar på hål i öronen på sin 8-åring, vill gärna vänta så länge som möjligt! Lösnaglar? Ska vi inte ta och börja tatuera barnen också?

  Svara
 2. Anonym

  Ahhhrg!!!! Varför kan föräldrar inte säga nej till sina barn!! De ska inte behöva vara små minivuxna och göra samma saker! Vet där nioåringar fixar överraskningfester för varandra. Då är det liksom inte barnkalas.. Nej spa och (barn)drinkar od…
  Så inte förvånad att de ska ha extensions och lösnaglar.. När de är 20 måste de plastikfixa sig? Botox..

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag tillhör ju dom som tycker att mycket går för långt och för långt ner i åldrarna.

   Det finns inte mycket naturligt kvar hos oss vuxna heller…

   Ögonbryn målas/ tatueras, fransar fylls ut, läppar pumpas upp liksom bröst, hud slätas ut, hår färgas, naglar byggs på, tatueringar överallt, piercingar likaså.

   Jag säger inte att allt är ”fel”/ onödigt och har själv provat en del men man bör i alla fall vara vuxen innan man sätter igång.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>