Onsdag- bra bana

Efter morgonens harvning konstaterade jag åter att vår utebana är väldigt bra nästan året om och oaktat väder och det är inte så vanligt enligt min erfarenhet.

Jag tycker ofta att ”man” satsar mycket mer på ridhusunderlag och sköter utebanan styvmoderligt och jag vet också många utomhusarenor som enligt mina krav är i princip oanvändbara stora delar av året.

Detta var faktiskt något jag och en annan, mycket duktig och erfaren ryttare diskuterade för ett tag sedan; hur en del andra ryttare tycks helt obekymrade över vilka underlag de rider på, läs: underlag som jag aldrig skulle rida på för egen del.

Nu är jag måhända lite pjoskig vilket delvis beror på att Vicke var ganska allvarligt skadad för över 5 år sedan (vilket jag dock absolut inte tror var underlagsrelaterat) men jag har alltid försökt att hålla mig på nyharvade underlag med bra ”fjädring”, dvs inga potatisåkrar eller stenhård stäpp om man säger så.

Hur som helst så blev dagens pass väldigt bra och jag fortsatte där vi avslutade träningen hos Nina igår.

Hittade också en inspirerande film på nätet hur man gör riktigt bra piruetter, den kan ni se här 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>