Se upp med siluetten

Nu när hästarna börjar sätta vinterpäls är det viktigt att titta på hur de verkligen ser ut i kroppen.

Den längre och fluffigare hårremmen kan lätt ge en illusion av att hästen är i bättre hull/ tjockare än den egentligen är och skulle man helklippa en sådan häst kan man ibland bli förvånad över det ”nya” utseendet.

Det är också lätt att bli hemmablind när man tittar på sin häst varje dag så en god idé är att be någon annan, exempelvis ens tränare, om en second opinion.

Medan en betesfet häst kan bantas ner relativt snabbt är min erfarenhet att en häst som börjat tappa vikt kan ta längre tid att få i önskad form så det bästa är givetvis att det aldrig hinner gå så långt.

En annan sak som jag tycker är viktig när man tittar på en hästs hull är att se den både i rörelse och när den står stilla.

En del hästar kan verkligen släppa ner och dra upp magen rejält beroende på om de rör sig eller ej så titta och framför allt känn med händerna över hela djurets kropp.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>