Obegripligt

Jag är verkligen inte tekniskt bevandrad eller har koll på vad olika teknikprylar kostar så kanske vet ni detta redan som jag ska skriva om men själv tycker jag att det är obegripligt!

Det har visat sig billigare att köpa en ny skrivare än att byta patroner till den gamla!

En ny Canon-skrivare kostar 500:-, patroner till den gamla 600:-!

Visst förstår jag att utvecklingen går framåt och att det inte längre kostar en förmögenhet med tex en skrivare men detta känns ändå jättekonstigt och verkligen fel?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Så har det varit de senaste 15, kanske mer, åren…. Så inget nytt!

    Men ganska hemskt egentligen, då man hellre kastar sin fullt fungerande skrivare på tippen och köper en ny. Konsumtionssamhälle var det nån som sa…

    Svara
      • Anonym

        Vet inte om du menar laserskrivare eftersom du skrev toner nu??? Laserskrivare är något helt annat om vi snackar priser… Däremot så har bläckstråleskrivarna (dvs sådana med patroner) varit billigare än patronerna i ca femton års tid. Jag vet eftersom jag köpt ny skrivare istället för att köpa patroner. Inget jag är stolt över men det har varit billigast att göra så. Men när du nu skrev toner så kanske du menat laserskrivare hela tiden, och då är det som sagt helt annat som gäller.

        Svara
  2. Anna

    Samma med reservdelar till hushållsmaskiner. När min kanna till kaffekokaren sprack så ville jag köpa en ny men det var ungefär lika dyrt som en helt ny maskin… Så jag köpte en ny maskin på rea i stället. Samma sak när kniven till min hushållsmaskin gick sönder, det var orimligt dyrt att köpa bara en kniv så det slutade med att jag köpte en helt ny maskin och gav den gamla till mamma och pappa, vars kniv var hel men maskin hade börjat gå dåligt.

    Känns otroligt slösaktigt att slänga allt bara för att en liten del är trasig…

    Svara
  3. Anna

    Du skal dock säkra dig att det är hela patroner du får till. Oftast får man mindre mängd bläck när man köper dem med maskinen än om man köper patronerna löst.

    Svara
  4. Sarah

    Patronerna man får med skrivarna räcker till några testutskrifter. Det brukar duktig personal i butikerna vara noga att informera om.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>