Rolig morotsfråga

Läser denna, enligt mig, roliga fråga om morötter.

Frågeställaren anser således att 70 kilo morötter i månaden, dvs typ strax över 2 kilo om dagen till ”ett stort halvblod” är ”väldigt mycket”.

Tja….nog för att mycket i världen är relativt men jag skulle definitivt inte anse 2 kilo morötter som mycket, det är nästan vad en människa skulle kunna trycka i sig, ha ha ha.

Lite skämt och lite allvar men detta är något jag själv har stött på också.

Tidigare stallkamrater som köpt morotssäckar som de på bilden ovan och som har slängt hälften eftersom de inte har ”hunnit” fodra upp dom på 14 dagar och de i stället har hunnit på dåliga!

Själv har jag inga problem med att ösa i Vicke (och tidigare hästar) detta goda fodermedel som de ju äter så gärna.

En 20-kilos säck på en vecka är inga problem!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Jenny

  Vi har leverans en gång varannan vecka till stallet, jag funderar på att köpa två säckar men de kan bli lite dåliga när det är kallt. Flera i stallet vill dela säckar….

  Svara
  • Birgitta

   Även OM man skulle slänga lite så lönar det sig massor att köpa säckar i stället för att betala typ 17:-/kg på Citygross.

   Morötter i säck kostar allt från 1-4:-/kg.

   Svara
 2. Frida

  Inga problem att stoppa i hästen så mkt morötter som möjligt. Problemet med min är att om hon får för mkt morötter i kraftfodret så äter hon bara upp morötterna och lämnar hälften av kraften. Men förutom det så får hon mkt morötter så här års.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>