Tisdag- turist, javisst!

Snacka om tur med vädret!

Sol och runt 25 grader- underbart men inte för varmt väder att strosa runt i och en härlig förlängning av sommaren som definitivt var ett minne blott när vi lämnade Skåne.

Idag har vi besökt Vatikanmuseet, Sixtinska kapellet, Fontana di Trevi och Spanska trappan samt tagit en tur runt Rom i en hop on hop of buss.

Att åka Metro var väldigt smidigt så det har vi också använt oss av- jag har hört för många storys från vänner och bekanta som varit helt slut efter timmeslånga vandringar mellan olika sevärdheter.

Vi har medvetet valt att stanna i Rom ända till på fredag och inte planera in en massa ”must see” – även om vi vill passa på att se så mycket som möjligt av staden så är vi trots allt på semester 🙂 !

Vi har bokat allt via nätet hemifrån; det finns massvis med billiga utflykter/ guidade turer så det är bara att ta det man är intresserad av.

Hop on hop off buss tycker jag är ett bra sätt att se Rom ”från ovan” och medan man sitter och vilar fötterna, Metron är som sagt smidig och billig men man ser ju inte så mycket 🙂 .

Spanska trappan nerifrån….
….och uppifrån.
Fontana di Trevi
Min fina man!
Vatikanmuseet
Hop on hop off buss

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>